Overzicht tweede divisie: Spakenburg in extremis naar winst, GVVV geeft voorsprong weg, IJsselmeervogels knokkend onderuit

Publiek bij Quick Boys - IJsselmeervogels bekeek de wedstrijd vanuit buiten het sportcomplex © Publiek Quick Boys - IJsselmeervogels
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft in de tweede divisie op eigen veld gewonnen van Katwijk. In de blessuretijd zorgden De Blauwen voor de 3-2 winst. IJsselmeervogels verloor de topper tegen Quick Boys. Tien Rooien gingen in het uitduel met 2-0 onderuit. GVVV leek tegen Jong Sparta de eerste driepunter binnen te halen, maar in extremis werd het 2-2.

Ranglijst

Spakenburg klimt naar de derde plek op de ranglijst. De ongeslagen ploeg van Eric Meijers heeft 9 punten uit vijf duels. IJsselmeervogels heeft hetzelfde aantal punten uit hetzelfde aantal wedstrijden en staat vijfde. GVVV is met twee punten uit vijf wedstrijden voorlaatste.

Winnend Spakenburg zet ongeslagen status voort

Het duurde slechts twee minuten voordat de eerste treffer op het scorebord stond. Killian van Mil opende de score namens het bezoekende Katwijk: 0-1. Een kwartier later profiteerde Robin Eindhoven van een blunder van de doelman van Katwijk. Hij pikte de bal op schoot de 1-1 beheersd binnen.
Toch gingen de bezoekers met een voorsprong de rust in. In de 39e minuut zette Samuel Scheimann de score op 1-2.
Verslaggever Arnold Schenk over de winst van Spakenburg
Vlak na rust maakte Katwijker Kay Blokland hands. Hij kreeg een rode kaart en Spakenburg een strafschop. Floris van der Linden mocht de gelijkmaker op het scorebord gaan zetten en dat deed hij ook: 2-2.
Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, tot Koos Werkman in de extra tijd de lucht in sprong. Hij kopte de 3-2 binnen en zorgde zo voor de drie punten.
2' Killian van Mil (0-1)
16' Robin Eindhoven (1-1)
39' Samuel Scheimann (1-2)
57' Floris van der Linden (2-2)
92' Koos Werkman (3-2)

Bijz.
54' Rode kaart Kay Blokland (KAT)

Spakenburg - Katwijk
Spakenburg - Katwijk © RTV Utrecht

Tien knokkende IJsselmeervogels onderuit

Na 20 minuten voetballen moest IJsselmeervogels het met een man minder doen. Middenvelder Maikel de Harder moest na een harde overtreding met een rode kaart het veld verlaten. Het lukte de Rooien vervolgens om de eerste helft stand te houden: 0-0.
Verslaggever Bert Kous over de nederlaag van IJsselmeervogels
IJsselmeervogels leek zelfs in de eerste helft op 0-1 voorsprong te komen via Ahmed el Azzouti, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Op de tv-beelden bleek dat het doelpunt ten onrechte was afgekeurd.
In de tweede helft werd ook een treffer van Quick Boys afgekeurd vanwege buitenspel. Niet veel later kreeg Quick Boys een strafschop na een overtreding van Kevin van Diermen. Tommy Bekooij faalde namens de thuisploeg. Zijn poging ging hoog over.
Een kwartier voor tijd was het dan toch raak voor Quick Boys: Fernando Lewis schoot de 1-0 binnen. Diezelfde Lewis maakte in de tweede minuut van de blessuretijd ook de 2-0 en besliste daarmee de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg.
75' Fernando Lewis (1-0)
92' Fernando Lewis (2-0)
Bijz.
20' Rode kaart Maikel de Harder (IJS)
69' Tommy Bekooij (QUI) mist penalty

GVVV geeft het weg

Delano Vianello zorgde ervoor dat hij de goede start van Jong Sparta qua veldspel ook gevolg gaf op het scorebord. Hij kopte in de elfde minuut de 1-0 binnen. Tien minuten later had GVVV de score helemaal omgedraaid.
Verslaggever Menno Schilder over het gelijkspel van GVVV
Eerst maakte Hicham Haouat er 1-1 van en vervolgens was het basisdebutant Justin Spies die de Veenendalers op 1-2 voorsprong bracht. Vanaf zo'n 16 meter afstand schoot hij de bal binnen.
In de tweede helft deden de Veenendalers er alles aan om de eerste winst van het seizoen binnen te slepen. Berry Powel, die deze week na een ware soap terugkeerde in de A-selectie van GVVV, werd ook nog ingebracht.
Er leek weinig aan de hand, tot de 91e minuut. Een lange bal viel op dat moment voor de voeten van invaller Mike Frimpong en hij schoot namens Jong Sparta de 2-2 binnen.
10' Delano Vianello (1-0)
18' Hicham Haouat (1-1)
21' Justin Spies (1-2)
91'Mike Frimpong (2-2)