IJsselmeervogels baalt: 'We worden weer benadeeld'

Trainer Berry Smit
Trainer Berry Smit © Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Zure gezichten waren zaterdag te zien bij IJsselmeervogels. Op bezoek bij Quick Boys werd met 2-0 verloren, terwijl een zuivere treffer van de bezoekers bij een 0-0 stand werd afgekeurd.
We hebben al drie penalty's tegen gehad waarbij je vraagtekens kan zetten
Trainer Berry Smit
IJsselmeervogels speelde 70 minuten met tien man, omdat Maikel de Harder al vroeg het veld moest verlaten. "Het is gewoon een rode kaart", aldus trainer Berry Smit, die ook zag dat een doelpunt van zijn ploeg ten onrechte werd afgekeurd vanwege buitenspel. "Dat is iets dat ons niet helpt."
Het is teveel paniekvoetbal
Danny van den Meiracker
"Je gaat ervan uit dat het buitenspel is, want die mensen worden ervoor betaald. Maar op de tv-beelden blijkt dit niet zo te zijn, dat hoorden we al snel. We worden weer benadeeld. Dat is wel erg vervelend", zegt Smit. "We hebben al drie penalty's tegen gehad waarbij je vraagtekens kan zetten", aldus de oefenmeester van de Rooien.
Trainer Berry Smit is niet blij met de arbitrage dit seizoen

IJsselmeervogels creëert te weinig

Aanvaller Danny van den Meiracker, die normaal een neusje voor de goal heeft, wacht nog op zijn eerste treffer. "Ik maak me daar niet druk om. Ik wil gewoon lekker voetballen. Ik maak me er meer druk om dat we vooral achter de bal aanlopen", zegt de spits die tegen Quick Boys op het middenveld stond.
Dat hij nog niet gescoord heeft, is volgens hem onderdeel van een groter probleem. "We voetballen momenteel te slecht om kansen te creëren. De lange bal wordt veel te veel en te snel gespeeld. Het is teveel paniekvoetbal."
Danny van den Meiracker: 'Die rode kaart was het kantelpunt'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.