Winnend Sportlust'46 in top derde divisie A, hattrick Bo van Essen voor DOVO

VVOG - Sportlust'46
VVOG - Sportlust'46 © RTV Utrecht
WOERDEN/VEENENDAAL - Sportlust'46 kent een uitstekende start van het seizoen in de derde divisie A. De promovendus uit Woerden won met 2-0 van een negental van VVOG en nestelt zich zo in de top van de ranglijst. DOVO wist met 3-2 te winnen van Staphorst dankzij een hattrick van Bo van Essen.

Ranglijst

Door de overwinning komt Sportlust'46 op 9 punten uit vier duels. Daarmee staat het in het spoor van de koplopers. DOVO heeft door de zege nu 7 punten uit vijf wedstrijden en staat in de middenmoot.

Sportlust'46 rekent af met negen VVOG'ers

Voor het eerst in de clubgeschiedenis nam het gepromoveerde Sportlust'46 het op tegen VVOG. In Harderwijk was het wachten tot de 45ste minuut voor de eerste goal. Mark van der Weijden wist op slag van rust nog de 0-1 op het scorebord te zetten namens de bezoekers uit Woerden.
Een korte samenvatting van VVOG - Sportlust'46 (door Robert Claus)
In het tweede bedrijf had Sportlust nog altijd het overwicht, maar wist het dat niet uit te drukken in goals. Wel kreeg het een overtal op het veld na twee rode kaarten van VVOG. Tegen negen man wist Sportlust'46 wel de genadeklap uit te delen: Kesly den Haag schoot de 2-0 binnen en besliste het duel.
45' Mark van der Weijden (0-1)
78' Kesly den Haag (0-2)

Bijz.
57' Rode kaart Jeffrey Snijders (VVOG, 2x geel)
76' Rode kaart Dean van Ooijen (VVOG)

Bo van Essen beslissend met hattrick

De eerste helft was nogal incidentrijk. Bo van Essen wist vroeg in het duel DOVO op voorsprong te zetten, maar Staphorst trok de stand nog binnen het kwartier gelijk.
Na een half uur was het Van Essen die met zijn tweede van de middag de 2-1 scoorde, maar ook dit keer kon DOVO die voorsprong niet vasthouden. Pascal Mulder zorgde dat de ruststand 2-2 was.
De tweede helft was nog geen zes minuten oud of Bo van Essen had alweer gescoord. Met een kopbal zette hij zijn ploeg weer op een 3-2 voorsprong. En het was ook nog eens zijn derde van de middag.
Een slotoffensief van Staphorst had niet het gewenste effect en ook DOVO verzuimde de 4-2 te maken, waardoor 3-2 ook de eindstand was op Panhuis.
7' Bo van Essen (1-0)
15' Sander de Grote (1-1)
33' Bo van Essen (2-1)
43' Pascal Mulder (2-2)
51' Bo van Essen (3-2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.