DHSC lijdt nederlaag bij Achilles Veen, zakelijke zege Eemdijk

© RTV Utrecht
UTRECHT/EEMDIJK - DHSC heeft in de hoofdklasse A een ruime nederlaag geleden. De Utrechters gingen op bezoek bij Achilles Veen met 4-1 onderuit en eindigden de wedstrijd ook nog met tien man. Eemdijk wist in de hoofdklasse B met 2-0 te winnen van AZSV.

Doelpunt Yasar dit keer niet genoeg voor DHSC

DHSC begon niet goed aan het duel. Al na 23 minuten stond het op een 2-0 achterstand door treffers van Remon Koenen en Teun Sebregts. Toch wisten de Utrechters de rug te rechten, want kort na de 2-0 kreeg het een penalty die door topscorer Gokhan Yasar benut werd: 2-1.
Ondanks de nodige kansen kon DHSC de stand niet gelijktrekken. Sterker nog, Achilles Veen wist in de laatste tien minuten met twee counters nog uit te lopen naar 4-1.
DHSC liep daardoor tegen de tweede nederlaag van dit seizoen aan. Ook eindigden de Ondiepers het duel nog met tien man, omdat Rodney Sneijder in blessuretijd zijn tweede gele kaart kreeg de scheidsrechter vond dat de middenvelder hem 'aan het uitlachen was'.
In de stand van de hoofdklasse A staat het DHSC van trainer Gert Kruys in de middenmoot met 9 punten uit vijf duels.
8' Remon Koenen [1-0]
23' Teun Sebregts [2-0]
25' Gokhan Yasar, pen. [2-1]
80' Remon Koenen [3-1]
92' Maarten Boddaert [4-1]

Eemdijk rekent af met AZSV

In de hoofdklasse B wist Eemdijk met 2-0 te winnen van AZSV. De Diekers stonden na zes minuten al op voorsprong via een doelpunt van Jesper van Dalen. Daarna was het lang wachten tot de 2-0. Die viel elf minuten voor tijd en kwam op naam van spits Bas Buimer.
Door de overwinning klimt het Eemdijk van trainer Willem Romp naar de subtop van de hoofdklasse B, met 9 punten uit vier duels.
6' Jesper van Dalen [1-0]
79' Bas Buimer [2-0]