Patrick Loenen kritisch op veldspel Sportlust'46: 'Maar probeer eens te scoren als wij 1-0 voor staan'

© Orange Pictures
WOERDEN - Sportlust'46 won weliswaar met 2-0 van VVOG, maar trainer Patrick Loenen was niet blij met het veldspel van zijn ploeg in het derde divisie-duel. "Je hoeft niet al te goed te voetballen, maar ik vind wel dat we een norm moeten halen. Daar vond ik het onder zitten", stelt Loenen.

Kritische Loenen dankt spits Van der Weijden

Na vier duels heeft Sportlust drie overwinningen op zak. "Een prima start, qua puntenaantal zeker", aldus de trainer, die wel vond dat de Woerdenaren te weinig lieten zien op het veld. "Ik vond ons bij balbezit niet goed, ideeloos, weinig diepte, weinig afstemming, verdedigend niet actief en er was geen coaching. Dat was gewoon niet goed."
Patrick Loenen: "We hebben weinig goed gedaan, maar een fantastische aanval en een geweldige goal en je staat 1-0 voor"
Mark van der Weijden brak de ban op slag van rust met de 1-0. "Ja, minuut 45... We hebben weinig goed gedaan, maar een fantastische aanval en een geweldige goal en je staat voor. En probeer dan maar eens een goal te maken tegen ons. De wedstrijd wordt daarna in het slot gegooid door hun rode kaarten", vertelt Loenen.
Over het spel van Sportlust in de tweede helft was hij wel te spreken. "Ik denk dat we wat meer beleving hadden in de tweede helft", zegt hij . "Ik vond ons iets beter aan de bal. Met 11 tegen 10 kregen we meer ruimte, maar ook toen deden we niet alles goed."

Martijn Jansen dendert door aan de zijkant

Martijn Janssen: "We waren op zoek naar de 2-0 en dan moet je geduldig blijven"
Verdediger Martijn Janssen kon zich na rust uitleven. "Zeker in de tweede helft kregen we meer ruimte door die rode kaarten, en dan kan ik mijn ei wel kwijt aan de zijkant", zegt hij over zijn optreden.
Ook Janssen vond het spel van Sportlust slordig. "Ik denk dat we het nog een tempo te laag houden. We waren op zoek naar de 2-0 en dan moet je geduldig blijven. We maken het ons alleen maar lastiger, maar na die tweede rode kaart was het helemaal klaar", concludeert hij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.