Kampong pijnlijk hard onderuit, SCHC baalt van gelijkspel

Caia van Maasakker
Caia van Maasakker © Orange Pictures
BILTHOVEN/UTRECHT - De hockeysters van SCHC hebben in de hoofdklasse op eigen veld met 2-2 gelijkgespeeld tegen Oranje Rood. De dames van Kampong wil deze zondag snel vergeten. Hdm verpulverde de Utrechtse dames met 1-9.

Ranglijst

SCHC staat met 13 punten uit zes duels vierde in de hoofdklasse. De Bilthovense vrouwen hebben vijf punten minder dan de drie koplopers Amsterdam, Den Bosch en hdm. Kampong staat voorlaatste met één punt. Alleen Victoria doet het met nul punten slechter.

SCHC geeft voorsprong weg

Via Caia van Maasakker en Pien Dicke hadden de Bilthovense vrouwen van SCHC na 19 minuten de 2-0 voorsprong te pakken. In de 20e minuut maakte Fiona morgenstern namens de bezoekers de aansluitingstreffer. In de 52e minuut bepaalde Trijntje Belaars de eindstand op 2-2.
Caia van Maasakker blikt terug op het gelijkspel
"We balen hier onwijs van", spreekt Caia Van Maasakker tegen RTV Utrecht. "Het samenspel was er wel, maar het mag verdedigend iets sterker. Aanvallend gaat het goed."

Pijnlijke nederlaag Kampong

Pien van Es was namens hdm de grootste boosdoener voor Kampong. Zij scoorde vier keer. Twee doelpunten van Erica Sanders en doelpunten van Pien van der Heide, Mila Muyselaar, Ashley Hoffman zorgden voor de 1-9 uitslag. Mabel Brands had bij een 0-4 stand nog het enige Utrechtse doelpunt gemaakt.