Geen winnaar bij heerlijk voetbalfeestje zonder bezoekers van Hercules en Hoogland

© RTV Utrecht
UTRECHT/HOOGLAND - In het eerste weekend zonder publiek bij het betaald- en amateurvoetbal, waren de thuiszittende supporters van Hercules en Hoogland de grote verliezer. Beide ploegen troffen elkaar in de regioderby en maakten er een heerlijk voetbalfeestje van in de derde divisie B: 2-2.
Verslaggever Arnold Schenk over de regioderby
Bijzonder in tijden van corona was dat beide ploegen met dezelfde elf spelers aantraden als de afgelopen speelronde. Toch moest Hoogland het nog altijd stellen zonder onder anderen Coen Heus en Stijn Mossink, die ontbraken wegens blessures.

Van Logtestijn in de schijnwerpers

Wel aanwezig bij Hoogland was spits Oskar van Logtestijn, die de laatste weken zo op schot was namens de ploeg van trainer Roy Versluis. Voor Van Logtestijn was het niet alleen vanwege het regionale tintje een bijzonder duel, want de 26-jarige aanvaller speelde twee seizoenen geleden nog namens Hercules.
Diezelfde Van Logtestijn zou in de eerste helft een hoofdrol grijpen namens de bezoekers. Na een kwartier opende de spits de score namens Hoogland met een ferme schuiver in de lange hoek en een kwartier later deed hij het nog eens dunnetjes over, door ook de 2-0 voor zijn rekening te nemen.

Geweldig voetbalgevecht

Na de pauze ontspon zich een geweldig voetbalgevecht tussen beide ploegen. Het tot deze wedstrijd ongenaakbare Hercules ging op jacht naar de aansluitingstreffer en kreeg die uiteindelijk na 53 minuten voetballen, toen Nick Hak boven alles en iedereen uitsprong en scoorde met het hoofd: 2-1.

Invaller Fonville redt punt voor Hercules

Met nog een kwartier op de klok kreeg Hoogland-speler Bas Wobbes de kans om het duel te beslissen, maar zijn vrije trap waaide via de lat over het doel van Fons Mulder. Amper een minuut later was het raak aan de andere kant, toen invaller Tyrone Fonville ervoor zorgde dat Hercules toch nog een punt pakte na een spannende derby: 2-2.
15' Oskar van Logtestijn (0-1)
30' Oskar van Logtestijn (0-2)
53' Nick Hak (1-2)
73' Tyrone Fonville (2-2)

Ranglijst

Hercules blijft ondanks het eerste puntenverlies koploper van de derde divisie B. Concurrent OFC speelde ook met 2-2 gelijk (tegen Groenester), terwijl Blauw Geel en O.S.S.'20 zelfs verloren. Hoogland blijft voor het derde duel op rij ongeslagen en staat dertiende.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.