Kampong sluit roerige week af met winst op Pinoké

Pinoké - Kampong
Pinoké - Kampong © RTV Utrecht
UTRECHT - Kampong heeft de op voorhand veelbesproken wedstrijd tegen Pinoké gewonnen. De Utrechters waren in Amsterdam met 2-5 de baas.

Rumoerige week

De tuchtcommissie van de hockeybond startte deze week een onderzoekt naar Kampong. De Utrechters zouden in het hoofdklasseduel tegen Tilburg een speler opgesteld hebben die in quarantaine had moeten zitten. De hockeybond heeft de zaak na diverse verklaringen overgedragen aan de onafhankelijke tuchtcommissie. Als die vaststelt dat de betreffende speler inderdaad niet speelgerechtigd was, kan Kampong of de desbetreffende speler een straf opgelegd worden.

Kampong pakt overwinning

Kampong kwam goed uit de startblokken. In de achtste minuut zette Terrance Pieters namens de Utrechters de 0-1 op het scorebord. Twaalf minuten later Sander de Wijn na een knappe actie er vervolgens 0-2 van. Vlak voor het einde van het tweede kwart deed Pinoké via Morris de Vilder wat terug: 1-2.
Vlak na rust kon Kampong weer helemaal opnieuw beginnen. Via Dennis Warmerdam maakte de thuisploeg in de 38e minuut er 2-2 van. Met zijn tweede van de dag bracht Terrance Pieters Kampong vijf minuten later op de 2-3 voorsprong.
In de laatste twee minuten wist Sander de Wijn er eerst nog 2-4 van te maken waarna Pieters de eindstand bepaalde op 2-5.

Ranglijst

In de hoofdklasse staat Kampong na zes duels tweede. De achterstand op koploper Bloemendaal is twee punten.
8' Terrance Pieters (0-1)
20' Björn Kellerman (0-2)
30' Morris de Vilder (1-2)
38' Dennis Warmerdam (2-2)
43' Terrance Pieters (2-3)
68' Sander de Wijn (2-4)
70' Terrance Pieters (2-5)