RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oltmans blij met mentaliteit Kampong: 'Bewondering voor het spel na zo'n week'

1/3
UTRECHT - Deze week was in de hockeywereld Kampong hét onderwerp van gesprek. De Utrechters beleefden naar eigen zeggen een hele rumoerige week. Tegen Pinoké was daar zondag niets van te zien en daar had coach Roelant Oltmans na afloop bewondering voor.

We kregen veel over ons heen als team"
Terrance Pieters

"Er was heel veel commotie", blikt Pieters terug op de afgelopen week. "Sommige informatie was niet juist die naar buiten kwam. Ik wil er verder niet op ingaan." Coach Oltmans noemt de week intens. "Mensen roepen dingen zonder dat ze de feiten kennen. Dat is niet plezierig. We zijn er continu mee bezig geweest."
De tuchtcommissie van de hockeybond startte deze week een onderzoekt naar Kampong. De Utrechters zouden in het hoofdklasseduel tegen Tilburg een speler opgesteld hebben die in quarantaine had moeten zitten. De hockeybond heeft de zaak na diverse verklaringen overgedragen aan de onafhankelijke tuchtcommissie. Als die vaststelt dat de betreffende speler inderdaad niet speelgerechtigd was, kan Kampong of de desbetreffende speler een straf opgelegd worden. Bizarre voorbereiding
"Wij hebben de hele week niet getraind uit voorzorg. Alleen gisteravond hebben we getraind nadat iedereen vrijdag negatief bleek getest op het coronavirus. Ondanks dat het rumoerig was zijn we er rustig onder gebleven", spreekt Pieters.

Content met wat we als team vandaag hebben gepresteerd"
Roelant Oltmans

Met slechts één training was Kampong met 2-5 de baas over Pinoké. Je zou je haast af vragen of ze nog wel moeten trainen. "Ik zou liever wel trainen, haha", zegt Pieters. "We kregen veel over ons heen als team. Misschien heeft dat voor motivatie gezorgd."

Roelant Oltmans: 'Bewondering voor team'


"Het was een hele lastige voorbereiding", blikt Oltmans terug. "Ik ben over de winst zeker tevreden. Zij hebben veel kwaliteit. We mogen er content mee zijn wat we als team vandaag hebben gepresteerd na alles wat we deze week hebben meegemaakt."

Terrance Pieters: 'de corners liepen lekker vandaag, jammer van die twee op de paal'


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -