Tevredenheid bij Hoogland: 'Een punt tegen de koploper is gewoon erg knap'

© Geert Lommers
UTRECHT/HOOGLAND - Een 2-0 voorsprong bij rust bleek niet genoeg voor winst in de regioderby met Hercules, maar na afloop klonk er toch tevredenheid bij Hoogland. De ploeg van Roy Versluis pakte een verdienstelijk punt tegen de koploper van de derde divisie B (2-2). "Misschien hadden we meer kunnen krijgen, maar uiteindelijk ben ik blij met het gelijkspel."
De laatste weken zijn we goed bezig en de spirit is goed
Roy Versluis
Dat was voor een groot deel te danken aan spits Oskar van Logtestijn, die Hoogland na een kwartier op voorsprong bracht tegen de Utrechters. "Dat was natuurlijk lekker, zeker omdat we toen voor mijn gevoel nog niet zo goed in de wedstrijd zaten." Ook de 2-0 kwam op naam van Van Logtestijn, hoewel er wel twijfel was over de rechtmatigheid van de treffer. "Misschien was het inderdaad een overtreding op Fons (Mulder, red.)", gaf de aanvaller eerlijk toe.

Van Logtestijn doet oude liefde pijn

De blijdschap was er niet minder om bij Van Logtestijn, die zijn oude club daarmee pijn deed. Twee seizoenen geleden kwam hij kortstondig uit voor de tegenstander van zondag, Hercules. "Veel mensen bij Hercules ken ik natuurlijk nog van de tijd dat ik hier heb gevoetbald." Voldoende voor de zege bleek het uiteindelijk niet, want na de pauze kwam Hercules langszij via goals van Nick Hak en Tyrone Fonville. "Jammer, maar van tevoren had ik ervoor getekend."
Tweevoudig doelpuntenmaker Oskar van Logtestijn (Hoogland) sprak met RTV Utrecht na de wedstrijd

Gehoopt op meer

Want Hercules was voor dit weekend nog ongeslagen. Sterker nog: het verspeelde nog geen punt en kreeg nog geen enkel doelpunt tegen. Maar daar bracht Hoogland dus verandering in, zag een tevreden trainer Roy Versluis. Hij sloot zich aan bij de woorden van zijn veel scorende spits ("Blij met een punt tegen de koploper"), maar had stiekem gehoopt op meer. "Toen het 2-1 stond, kregen wij via Bas (Wobbes, red.) een uitgelezen kans op de 3-1."
Roy Versluis (Hoogland) praat na met Arnold Schenk
Versluis kijkt na het gelijkspel tegen de regioconcurrent positief vooruit op de komende weken. "De laatste weken zijn we aardig bezig en de spirit in het team is goed. De seizoensstart was lastig, maar dit is nu na de winst van vorige week opnieuw (tegen UNA, red.) een goed resultaat. Dat geeft ons vertrouwen opnieuw een boost."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.