KNVB Beker: Roda'46 hoopt op nieuwe stunt

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - Roda'46 hoopt zich dinsdag te plaatsen voor de eerste hoofdronde van de KNVB beker. Daarvoor moet de Leusdense club wel stunten: tegenstander is tweede divisionist Quick Boys uit Katwijk. Het duel tussen beide teams zou vorige week gespeeld worden, maar werd vanwege een coronageval bij Roda'46 uitgesteld.
Eerste klasser Roda'46 stuntte in de eerste voorronde door het twee klassen hoger spelende ADO'20 uit Heemskerk na strafschoppen te verslaan. Tegen de ploeg uit Heemskerk had de ploeg van Dick Kooijman nog het thuisvoordeel. Tegen Quick Boys spelen de rood-zwarten uit.
Roda'46 pakte vorig seizoen een periodetitel in de 1e klasse en mag daarom meedoen aan de voorronde van de KNVB beker. Dit jaar gaat het in de competitie nog niet zo goed. De eerste twee duels leverden evenzoveel nederlagen op. De afgelopen twee zaterdagen kwam Roda'46 als gevolg van corona-afgelastingen niet in actie.
Mocht Roda'46 opnieuw stunten, dan speelt het in de 1e ronde van de KNVB beker uit tegen DTS'35 Ede. Trainer Dick Kooijman acht de kans daarop klein. "We missen wat spelers met blessures en we hebben een schorsing. Tegen ADO'20 kwamen we al op miraculeuze wijze een ronde verder en Quick Boys is nog sterker."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.