FC Utrecht legt Duitse keeper Oelschlägel vast

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Doelman Eric Oelschlägel heeft een contract ondertekend dat hem tot het einde van dit seizoen speler van FC Utrecht maakt. De 25-jarige Duitser was transfervrij en sluit per direct aan bij de selectie van trainer/coach John van den Brom.
Oelschlägel stond het laatst onder contract bij Borussia Dortmund. Hij speelde voor die club 43 keer in het B-elftal dat uitkomt in de Regionalliga. Verder kwam hij één keer uit voor de hoofdmacht van de Duitse topclub. Dat was in de achtste finale van de DFB Pokal in 2018/2019. Dortmund verloor toen van Werder Bremen na strafschoppen. Na reguliere speeltijd stond het 3-3. Daarnaast zat hij regelmatig op de bank als reservekeeper.
Eric Oelschlägel trainde donderdag al op proef mee met FC Utrecht
In 2016 maakte Oelschlägel deel uit van de Duitse Olympische ploeg. Hij doorliep de jeugdopleidingen bij Dynamo Dresden en Werder Bremen.

Extra sluitpost voor het eerste elftal

"Doelman Fabian de Keijzer liep onlangs een blessure op en is enkele maanden niet inzetbaar. Naar aanleiding van die ontwikkeling zijn we op zoek gegaan naar een extra sluitpost ter aanvulling op ons bestaande keepersgilde van het eerste elftal", legt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht uit op de eigen website. "Die zoektocht bracht ons bij Eric, een atletische keeper met goede reflexen op de lijn. Bij Borussia Dortmund was hij onderdeel van de A-selectie en maakte hij dus deel uit van een team op Europees topniveau. Die ervaringen van de top neemt hij mee naar Utrecht. We zien in Eric een welkome toevoeging aan de huidige keepersgroep." Eerste doelman Maarten Paes kreeg vandaag te horen dat hij positief getest heeft op corona. Doordat er een interlandweekend voor de deur staat zal hij waarschijnlijk geen officiële wedstrijd missen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.