RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

KNVB beker: pittige duels maar kansen voor DOVO, GVVV en Spakenburg, duel Roda'46 afgelast

LEUSDEN - Drie amateurclubs uit de provincie Utrecht proberen zich vanavond te plaatsen voor de eerste ronde van de KNVB beker. Spakenburg, GVVV en DOVO treffen alle drie een tegenstander die ze ook in de competitie ontmoeten. De wedstrijd Quick Boys - Roda'46 is een week uitgesteld vanwege een coronageval in de selectie van de Leusdenaren. Bovendien wachten een paar spelers op een testuitslag.

Kraker op de Westmaat
De meest aansprekende wedstrijd van vandaag is die tussen Spakenburg en AFC, het duel tussen de nummers drie en ťťn van de tweede divisie. Het is de achtste keer dat beide ploegen tegenover elkaar staan: zes keer in de competitie en twee keer in de finale om het landskampioenschap.


De enige zege van Spakenburg op AFC was in de finale van het landskampioenschap, in 2014. Toen werd het op de Westmaat 4-1. AFC won de return in Amsterdam met 3-2, maar de titel was voor Spakenburg. In de tweede divisie staat AFC op zes overwinningen in zes duels, met een doelsaldo van 13 voor en 5 tegen.


Spakenburg-trainer Eric Meijers kan niet beschikken over Youri Koelewijn. Hij raakte zaterdag tegen Katwijk geblesseerd.


De winnaar van het duel Spakenburg - AFC speelt in de 1e ronde thuis tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de hoofdklassers Buitenpost en Capelle, die ook vanavond gespeeld wordt.

DOVO hoopt op Willem II

DOVO staat bij winst een veel mooier affiche te wachten. Als DOVO DVS'33 verslaat, komt in de eerste ronde Willem II naar Panhuis. Dat gebeurde ook al in de 2e ronde van het KNVB bekertoernooi 2015-2016. De Tilburgers wonnen toen met 0-3.

Om het zover te laten komen zal DOVO vanavond eerst af moeten rekenen met DVS'33, net als de Veenendalers uitkomend in de derde divisie zaterdag. DVS, getraind door voormalig Spakenburgtrainer en GVVV-speler Peter Wesselink, is beroerd begonnen aan de competitie. De ploeg uit Ermelo heeft titelaspiraties maar staat na vijf duels met 4 punten op de 14e plaats.

DOVO, dat net als zaterdag tegen Staphorst de geblesseerden Kai Huisman en Tarek el Khoulati mist, haaalde uit de eerste vijf duels 7 punten en staat achtste.


In de derde divisie troffen beide ploegen elkaar vijf keer. Altijd won de thuisploeg.

Mogelijk 'streekderby' voor GVVV
Ook GVVV stuit, als het van HHC Hardenberg wint, op een eredivisionist, en wel op Vitesse. Om een herhaling van de poulewedstrijd uit 1996 op het programma te krijgen, moeten de Veenendalers eerst wel de lastige uitbeurt bij HHC Hardenberg overleven.

HHC is, net als GVVV, minder goed aan de competitie begonnen dan was gehoopt. Met slechts 5 punten uit evenzoveel duels staan de Sallanders echter wel ruim boven GVVV, dat pas 2 punten heeft.

De resultaten uit het verleden zijn voor GVVV niet echt hoopgevend. Van de negen uitduels op de Boshoek wonnen de Veenendalers alleen de editie in het seizoen 2016/2017. Toen werd het 2-1 voor GVVV, dankzij twee treffers van Robin Mulder.

De overige acht wedstrijden leverden vijf zeges op voor HHC en drie gelijke spelen.

Trainer Jochem Twisker van GVVV kan beschikken over een compleet fitte selectie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -