Kampongcoach likt wonden na 9-1 verlies: 'Ik heb slecht geslapen'

© Orange Pictures
UTRECHT - Twee dagen na de 1-9 nederlaag tegen HDM likken de hockeysters van Kampong de wonden. Coach Pieter Bos en zijn ploeg hebben na zes duels 1 punt en staan voorlaatste in de hoofdklasse. "Ik heb hier slecht van geslapen."

Bedenkelijk niveau

De wedstrijd tegen HDM vertelt volgens Bos het verhaal van het seizoen. "We spelen niet slecht, maar we krijgen te makkelijk de goals tegen. In de eerste helft kwam HDM zeven keer in onze cirkel en ze maken er vier. Wij kregen een paar kansen en benutten ze niet. Het was een lesje effectiviteit."
Toch is er ook kritiek van Bos. "Nadat het 5-1 was geworden zakten we in het laatste kwart naar een bedenkelijk niveau. Dat mag ons niet overkomen." Het werd in dat laatste kwart dus uiteindelijk 9-1. "Dat is al de tweede keer dat ik dat hier meemaak. Vorig seizoen, toen ik nog assistent was, verloren we de eerste wedstrijd tegen Den Bosch ook met 9-1."

Blessures

Toch wil Bos niet te lang stilstaan bij de nederlaag tegen HDM. "We moeten ons realiseren dat we belangrijke speelsters missen door blessures." Bos verwijst daarbij naar de afwezigheid van international en aanvoerder Malou Pheninckx en Luna Fokke. "Luna krijgt op de training bij Jong Oranje een bal op haar hand en breekt een vinger. Het zijn dus geen blessures door overbelasting of zoiets. Gewoon domme pech."
International Malou Pheninckx is geblesseerd
International Malou Pheninckx is geblesseerd © Orange Pictures
Mede als gevolg daarvan speelde Kampong zondag 70 minuten met een middenveld van gemiddeld 19 jaar. "We hebben een kwalitatief goeie selectie, maar hij is smal. Helemaal als er meerdere speelsters uit één linie geblesseerd zijn. Ik heb elke wedstrijd minimaal één speelster uit de A1 bij de selectie moeten halen."

Maand van de waarheid

Zondag speelt Kampong thuis tegen HGC. Die ploeg staat vijfde. Daarna volgen duels tegen nummer 10 Laren, nummer 12 Victoria en nummer 9 Hurley. "Dat zijn de wedstrijden waar het moet gaan gebeuren", besluit Bos. "Want we snakken naar de eerste overwinning."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.