KNVB beker: Spakenburg, GVVV en DOVO uitgeschakeld

Spakenburg - AFC werd van buiten de hekken door zo'n 80 luidruchtige fans gevolgd © RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - Spakenburg, GVVV en DOVO zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de eerste hoofdronde van de KNVB beker. Alle drie de clubs uit onze provincie sneuvelden dinsdag in de tweede voorronde. GVVV sleepte tegen HHC Hardenberg nog wel een verlenging uit het vuur.

Spakenburg boos op scheidsrechter Puts

Het beslissende moment in de wedstrijd Spakenburg - AFC was een kwartier voor tijd. Het duel ging tot dat moment behoorlijk gelijk op toen een verdediger van de Amsterdammers in de eigen zestien hands maakte. Heel Spakenburg schreeuwde om een strafschop, maar scheidsrechter Puts gaf hem niet. Uit de tegenaanval maakte Guus van Weerdenburg de enige treffer van de wedstrijd.
Spakenburg wil een strafschop, de scheidsrechter is onvermurwbaar
Spakenburg wil een strafschop, de scheidsrechter is onvermurwbaar © Orange Pictures
"Het was hands, maar de bal kwam van zijn eigen been, en niet van de grond. Dus hoeft de scheids geen penalty te geven", zei AFC-trainer Ulrich Landvreugd. Spakenburg-collega Eric Meijers was het daar niet mee eens. "Duidelijker kan het niet zijn, ik heb het net teruggezien. Honderd procent penalty, aldus de oefenmeester van Spakenburg.
Eric Meijers: "Honderd procent penalty"
Ook over de vraag of de zege van AFC verdiend was, waren de trainers het niet eens. "Zij waren de eerste twintig minuten beter, daarna was het tot de rust gelijkwaardig", zegt Meijers. "Na rust waren wij de bovenliggende partij, tot aan de goal."
Ulrich Landvreugd: "Spakenburg speelde vooral opportunistisch"
"Wij hebben kansen gecreëerd uit voetballende acties, zij waren vooral opportunistisch", vond Landvreugd.

Rik Hemmink velt GVVV

Rik Hemmink was de grote man in de wedstrijd HHC Hardenberg - GVVV. De speler van de Sallanders maakte voor rust de 1-0 én de 2-0. GVVV kreeg vlak voor rust een strafschop na een overtreding op Lars ten Teije, warauit Philip Ties de 2-1 maakte. Diep in de blessuretijd maakte Ten Teije zelf de 2-2.
In de verlenging leek het uit te draaien op het nemen van strafschoppen, maar opnieuw Rik Hemmink maakte een minuut voor het einde zijn derde, en schoot GVVV zodoende uit het bekertoernooi.

DOVO onderuit tegen DVS'33

DVS'33 uit Ermelo had in de competitie nog nooit een uitwedstrijd gewonnen tegen DOVO, maar klopte de Veenendalers dinsdag wel in de beker. Benjamin Roemeon tekende na een kwartier spelen voor het enige doelpunt.