Tuchtzaak tegen Kampong begint vrijdag

© Orange Pictures
UTRECHT - De tuchtzaak die is aangespannen tegen de hockeyers van Kampong begint vrijdag. Dan komt de onafhankelijke tuchtcommissie van de KNHB bijeen. Die commissie beoordeelt of de Utrechtse ploeg daadwerkelijk een niet-speelgerechtigde speler heeft opgesteld in een hoofdklassewedstrijd.
De onafhankelijke tuchtcommissie moet binnen vijftien werkdagen een uitspraak doen, die vervolgens door de competitieleiding van de hockeybond moet worden behandeld. Als Kampong schuldig wordt bevonden aan het opstellen van een speler die eigenlijk in quarantaine had moeten zitten, bestaat de kans dat Kampong en/of de speler in kwestie een straf krijgen.

Hockeybond doet nog geen uitspraken over zaak

"Als de tuchtcommissie heeft onderzocht en vastgesteld wat de gang van zaken was voor en tijdens de wedstrijd Tilburg-Kampong en de betreffende speler, dan weten we of Kampong correct gehandeld heeft of dat we maatregelen moeten nemen", stelt manager competitiezaken van de KNHB Leon Rutten bij Hockey.nl.
"Wij hebben vorige week veel contact gehad met de betrokkenen over de bewuste wedstrijd. Die verklaringen worden vrijdag besproken en daarover doen wij verder geen uitspraken", aldus Rutten.

Rumoerige week voor Kampong

Vorige week maakte de KNHB melding van de tuchtzaak tegen Kampong. De Utrechters zouden in het duel tegen Tilburg (4-2 zege) met een speler gespeeld hebben die volgens de landelijke coronaregels eigenlijk in quarantaine had moeten zitten.
Dat zou in strijd zijn met de nieuwste regels van de hockeybond. Een speler die in quarantaine moet, vanwege een positieve coronatest of nauw contact met een besmet persoon, wordt door de bond namelijk aangemerkt als niet-speelgerechtigd.
Het duel van afgelopen weekend tegen Pinoké was veelbesproken. De tegenstander wilde eigenlijk niet spelen tegen Kampong, vanwege de situatie bij de Utrechters. Kampong besloot om alle spelers in aanloop naar Pinoké-uit te laten testen op corona. Omdat daar geen verdere positieve gevallen naar voren kwamen, kon het duel doorgaan. Kampong won met 5-2.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.