Coronavirus treft ook het volleybal: eerste wedstrijd Taurus afgelast

© Fotostudio Red Green Blue
HOUTEN - Het eerste competitieduel van de volleyballers van Taurus in de eredivisie gaat niet door. Twee weken geleden werden meerdere spelers van de ploeg uit Houten getroffen door het coronavirus. In overleg met de bond en tegenstander SSS is besloten het duel uit te stellen.
Na een oefenwedstrijd tegen Sliedrecht kreeg een van de spelers van Taurus klachten. Door een snelle test was snel bekend dat hij positief was op het virus. "Daarna kregen nog een aantal spelers klachten en zij waren ook positief", zegt trainer Eric Gras.

Jasje uitgedaan

"We waren flink de klos. Direct zijn ook alle trainingen afgezegd en zijn we tien dagen in quarantaine gegaan", aldus Gras. "Afgelopen zondag hebben we weer met een halve selectie getraind. De jongens die corona hebben gehad, hebben een flink jasje uitgedaan, dus we moeten weer helemaal opbouwen."
Naast dat de huidige selectie nog niet opgetraind is, is de selectie van Taurus nog altijd niet compleet. Een speler is nog niet klachtenvrij. "We hebben de bond ingelicht en in overleg met ook SSS is beslist om de wedstrijd af te gelasten. We moeten eerst weer balgevoel krijgen, en fysiek en tactisch opbouwen", zegt de trainer.
Vanaf komende maandag hoopt Gras met een volledige groep toe te kunnen werken naar de eerstvolgende eredivisiewedstrijd, op 17 oktober thuis tegen het Talent Team.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.