Spakenburg-voorzitter houdt rekening met nieuwe coronastop

© Geert Lommers
PROVINCIE UTRECHT - De clubs in de tweede en derde divisie praten medio volgende week verder over een mogelijk verzoek aan de KNVB om de competitie stil te leggen. "Woensdag hebben we de volgende videomeeting", zegt Spakenburg-voorzittter Klaas Hartog.
Een aantal clubs in de top van het amateurvoetbal wil de competitie tijdelijk stilleggen, omdat er momenteel zonder publiek gevoetbald moet worden, en omdat de competitie erg uit de pas loopt door de vele afgelastingen. Andere clubs, waaronder het Utrechtse Hercules, willen doorvoetballen. Donderdag zaten de clubs online bij elkaar, volgende week woensdag opnieuw.
Als je de maand juni erbij betrekt, en je benut Pasen, Pinksteren en Hemelvaart om een dubbelprogramma te spelen, zou dat moeten passen
Klaas Hartog, voorzitter Spakenburg
"We wachten de persconferentie van Rutte van dinsdag af", zegt Hartog. De clubs lijken er dus rekening mee te houden dat het kabinet alle (amateur)sportcompetities weer stil gaat leggen. "Gezien het grote aantal besmettingen in de sport, waardoor veel wedstrijden in alle sporten moeten worden uitgesteld, zou dat zo maar kunnen gebeuren", beaamt Hartog.
Hij denkt dat er, ook al zou er tot de kerst niet gespeeld kunnen worden, in het nieuwe jaar genoeg tijd is om de competities toch uit te spelen. "Als je de maand juni erbij betrekt, en je benut Pasen, Pinksteren en Hemelvaart om een dubbelprogramma te spelen, zou dat moeten passen," aldus Hartog.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.