RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voorbeschouwing tweede divisie: GVVV en Spakenburg willen revanche na bekeruitschakeling

1/3
VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de tweede divisie ontvangt GVVV zaterdag Noordwijk. Spakenburg gaat op bezoek bij Koninklijke HFC. Het duel IJsselmeervogels - Excelsior Maassluis is wegens corona uitgesteld.

GVVV - Noordwijk
De laatste keer dat GVVV een competitiewedstrijd won was op 29 februari. Uit tegen Noordwijk werd het toen 3-1 voor de Veenendalers. Zaterdag komt Noordwijk naar Panhuis. De laatste keer dat GVVV daar van Noordwijk won was in 1985.

 29 februari: GVVV wint bij Noordwijk 29 februari: GVVV wint bij Noordwijk | Foto: RTV Utrecht / Bert Kous

De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat GVVV en Noordwijk elkaar tussen 1986 en 2011 niet troffen in competitieverband. Desalniettemin: de resultaten van GVVV tegen Noordwijk zijn uit beter dan thuis. Thuis won GVVV twee van de tien ontmoetingen, uit vier van de tien.

GVVV kreeg afgelopen zaterdag een harde tik te verwerken, toen Jong Sparta in de blessuretijd de 2-2 maakte en GVVV zodoende de eerste zege van het seizoen uit handen gaf. Midweeks toonden de Veenendalers echter veerkracht in het bekerduel tegen HHC Hardenberg. GVVV werkte twee keer een achterstand weg, maar verloor in de verlenging alsnog.

Ook Noordwijk ging onderuit in de beker. De Zuid Hollanders blameerden zich door op eigen veld te verliezen van 1e klasser Sliedrecht.

Koninklijke HFC - Spakenburg
Ook Koninklijke HFC en Spakenburg werden deze week uitgeschakeld in de beker. De Haarlemmers verloren met 0-1 van derde divisionist OSS1920, Spakenburg ging met dezelfde cijfers onderuit tegen AFC. Het was voor de ploeg van Eric Meijers de eerste nederlaag van het seizoen.

Op basis van de historie is de kans groot dat er dit weekend een bij komt. Spakenburg won namelijk nog nooit van Koninklijke HFC. Vijf competitieduels leverden vier Haarlemse zeges en een gelijkspel op. De meest in het oog springende editie was die in het najaar van 2016. Koninklijke HFC won met 5-1 en toenmalig Spakenburg-trainer Hans van de Haar onderwierp zijn selectie bij terugkeer op de Westmaat aan een 'beseftraining.'

 Floris van der Linden, vorig seizoen Koninklijke HFC, nu Spakenburg Floris van der Linden, vorig seizoen Koninklijke HFC, nu Spakenburg | Foto: Orange Pictures

Bij Koninklijke HFC is er waarschijnlijk een basisplaats ingeruimd voor Roy Castien. De aanvaller begon dit seizoen bij Spakenburg, maar keerde na de voorbereiding terug naar de club waar hij tot 2019 speelde. Het Spakenburgse aanvalsduo Floris van der Linden en Robin Eindhoven heeft een verleden bij Konninklijke HFC.
GVVV-Noordwijk (aftrap 14.30 uur) en Koninklijke HFC-Spakenburg (15.30) zijn zaterdag live te volgen in het radioporgramma Namen & Rugnummers bij Radio Utrecht.
Dat kan via de 931FM, DAB+, de kabel of via de RTV Utrecht app.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -