Voorbeschouwing derde divisie: Hercules zonder topscorer naar Hoorn

© Orange Pictures
UTRECHT - Het zijn twee clubs met een lange historie, maar Hollandia en Hercules speelden nog nooit in competitieverband tegen elkaar. Die primeur vindt zondag plaats in Hoorn, en het zou ook zo maar eens de laatste keer kunnen zijn dat Hercules een uitwedstrijd tegen Hollandia speelt. De 112 jaar oude club onderhandelt met plaatsgenoot Zwaluwen'30 over een fusie.
Hollandia was tussen 1998 en 2010 een topclub in het zondagvoetbal. De ploeg veroverde vier afdelingstitels op het hoogste amateurniveau. In 2008 werd ook de zondagtitel veroverd, maar in de strijd om het landskampioenschap was FC Lisse te sterk. Na de invoering van de topklasse verdween Hollandia van het hoogste niveau. naar de hoofdklasse. Na zeven jaar op dat niveau promoveerde de ploeg afgelopen seizoen naar de derde divisie.

Goede start

Daarin is Hollandia goed begonnen. Met 7 punten uit vijf duels is de ploeg van trainer Anand Jagdewsing vooralsnog middenmoter. Een waarschuwing voor Hercules is dat zes van de zeven punten in eigen huis werden behaald, door zeges op ADO'20 en Unitas. Uit haalde Hollandia één punt uit drie duels.
De selectie van Hollandia kent één enigszins bekende naam. Doelman Brian van der Werff werd in 2018 bij FC Lisse weggestuurd, nadat hij zich misdragen had in de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels.
Hercules doet het uitstekend dit seizoen. Ondanks het eerste puntenverlies van afgelopen week tegen Hoogland is de ploeg van trainer René van der Kooij koploper in de derde divisie en dus ook een goede kanshebber voor de eerste periodetitel. Daarmee zouden de Utrechters zich al vroeg in het seizoen kunnen verzekeren van deelname aan de play-offs voor een plaats in de tweede divisie.
Tegen Hollandia kan Van der Kooij niet beschikken over Amin Bouzidi, Lars Vermeulen en topscorer Rogier Benschop.
Het duel in Hoorn begint zondag om 14.00 uur en is live te volgen via Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht. Dat kan via de 93.1FM, DAB+, de kabel en via de RTV Utrecht-app.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.