Kjeld Nuis positief getest, schaatser Wesley Dijs met hele ploeg in quarantaine

© RTV Utrecht/Bert Kous
SOEST - Schaatser Wesly Dijs uit Soest is met zijn hele ploeg in quarantaine in een hotel in het Duitse Inzell. Dat is gebeurd nadat Dijs' teamgenoot Kjeld Nuis donderdag positief testte op het coronavirus. De 30-jarige rijder van Team Reggeborgh had de afgelopen dagen lichte klachten en bleef uit voorzorg binnen. Donderdagochtend bleek Nuis positief te zijn op COVID-19.
"Ik had lichte griepverschijnselen, maar was niet echt ziek. Ik ben dus best wel verbaasd over de uitslag", zegt Nuis. "Ik ben vrijdag voordat we vertrokken nog getest op corona en was negatief, net als de rest van het team." De ploeg zou dit weekend in Inzell een trainingswedstrijd rijden.
Wesly Dijs laat aan RTV Utrecht weten geen klachten te hebben. Hij zich nu met zijn ploeggenoten teruggetrokken in het hotel. De KNSB is ingelicht en het wachten is nu op nadere instructies van de GGD Duitsland.
Woensdagavond werd de schaatshal in Inzell al gesloten nadat er in het Duitse team twee rijders positief werden getest. Alle ploegen, waaronder ook Jumbo Visma, werd verzocht om in zelfisolatie te gaan en zich zo snel mogelijk te laten testen. Afhankelijk van de volledige testresultaten wordt besloten of en zo ja wanneer de hal weer opengaat. De hal blijft in ieder geval tot zaterdagochtend dicht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.