Sportlust'46 worstelt tegen Hoek: 'Het was de hele middag net niet'

© Orange Pictures
WOERDEN - Bij Sportlust'46 wordt gebaald na de 2-0 nederlaag tegen Hoek. Middenvelder Zakaria Issarti van de Woerdenaren zag dat zijn ploeg moeite had tegen de Zeeuwen. "Ik denk dat een gelijkspel terecht was geweest, maar Hoek is een goede ploeg. Alleen was het vandaag net niet", zegt hij.
De doelpunten van Hoek tegen Sportlust'46
Issarti had in de tweede helft een grote kans om, bij een 0-1 achterstand, de stand gelijk te trekken. "Ik kwam er aardig doorheen en ik wilde hem vol in de bovenhoek schieten. Ik kon weinig anders, maar hij raakte de paal helaas", zegt hij.
We hebben verloren, maar hebben het niet slecht gedaan
Zakaria Issarti (speler Sportlust'46)
"We hebben verloren, maar hebben het niet slecht gedaan", vindt Issarti. "Hoek is een gevaarlijke ploeg, ze geven weinig ruimte weg en zijn in de counter levensgevaarlijk. "
De middenvelder legt uit wat het zo lastig maakt om tegen Hoek te voetballen. "Het is lastig om ruimte te creëren, en als je die ruimte wel krijgt, dan moet alles kloppen. De pass, de beweging... We hadden veel net-niet-momenten. Daar schort het aan. Dan kom je niet tot grote kansen. Dat is wel iets voor ons om nog een stap in te maken."

Loenen weet dat het beter moet

Trainer Patrick Loenen vond Sportlust ook moeizaam spelen. "Al moet je wel blijven relativeren. Het was niet makkelijk en het scoreverloop moet ook meezitten. Hoek is gewoon een goede ploeg. Zij laten toe dat wij aan de bal zijn, want zij hebben veel diepgang en een goede omschakeling", zegt Loenen.
"Dan lijkt het of wij het heel moeilijk hebben. Daar waren wij niet goed genoeg om in de tweede en derde fase de juiste dingen te doen", aldus de trainer.
Loenen kan leven met het spel van zijn ploeg. "Over het algemeen hebben we het niet verkeerd gedaan hoor. We wilden niet in het mes lopen, we waren geduldig aan de bal. Alleen je komt niet tot vier, vijf kansen. Dat creëer je niet zomaar tegen Hoek. Er lag geen ruimte, maar dan moet je zó zuiver zijn. Daar waren we niet genoeg in", concludeert hij.
"Dit is ook het niveau. Vorig jaar hebben we ook zulke wedstrijden gehad. Je moet initiatief nemen en de momenten herkennen", weet hij. "We hoeven geen kampioen te worden, maar het moet beter. Dat is een cliché. Ik ben ook niet boos of teleurgesteld, maar we waren niet goed genoeg vandaag. Dat heeft ook met de tegenstander te maken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.