Jubilaris Johan Jansen na zege GVVV: 'Het werd tijd, deze móesten we winnen'

© Geert Lommers
VEENENDAAL - "Het werd tijd, vandaag hadden we echt het idee dat we móesten winnen." Doelman Johan Jansen, die zijn 300e wedstrijd voor GVVV speelde, stak na de 2-1 zege op Noordwijk zijn opluchting niet onder stoelen of banken.
Het was de eerste zege van GVVV dit seizoen, dat tegen Quick Boys en Jong Sparta al een voorsprong had weggegeven en dinsdag in de bekerwedstrijd tegen HHC Hardenberg na verlenging verloor. "We tonen aan dat het mentaal en fysiek wel goed zit."
We tonen dat het mentaal en fysiek wel goed zit
Johan Jansen
Jansen leek bij de tegentreffer van Noordwijk, halverwege de tweede helft, in de fout te gaan. "Ik werd aan mijn arm getrokken maar de scheidsrechter zag het verkeerd. Ik ging aardig los tegen hem, dat had ik niet moeten doen. Dat was frustratie."
Johan Jansen: saai jubileum, maar toch speciaal
Jansen dus zijn jubileum met een zege, maar zonder publiek. "Saai", aldus de doelman. "Maar het voelde toch speciaal."

Geen 'Van Meegdenburg-effect'

Bij afwezigheid van de zieke Jochem Twisker was voormalig GVVV-spits Dennis van Meegdenburg nu de eindverantwoordelijke langs de lijn. Hij wilde, hoewel GVVV onder zijn leiding de eerste seizoenszege boekte, niet van het 'Van Meegdenburg-effect' spreken.
Dennis van Meegdenburg: "We doen het samen"
"We doen het samen. Jochem en ik hebben vanochtend alles nog doorgenomen." Ook de basisplaats van de 40-jarige Berry Powel kwam niet uit de koker die zelf als 41-jarige nog scoorde in de topklasse. "Dat was donderdag al bekend."
Dat Powel zou spelen was donderdag al bekend
Dennis van Meegdenburg
Met Powel in de basis speelde GVVV een iets ander systeem: 4.2.3.1. Dat deed het ook al in de tweede helft van de bekerwedstrijd tegen HHC Hardenberg. "Als je daar nu drie punten mee haalt en gezien het spelbeeld zullen we volgende week wel weer zo spelen", aldus Van Meegdenburg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.