Doelpuntenmakers Spakenburg genieten: 'We zitten in een goede flow'

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De vreugde was groot zaterdag bij Spakenburg. De Blauwen zijn na zes duels in de tweede divisie nog steeds ongeslagen. Doelpuntenmakers Wimilio Vink en Everton Pires Tavares waren blij met hun aandeel in de derde winst op rij.
Iedereen heeft tot de laatste minuut gestreden
Wimilio Vink
Spakenburg won met 1-2 op bezoek in Haarlem. "Het is een lastige ploeg om tegen te spelen. Het is lastig om er doorheen te komen", aldus Vink. Toch lukte dat. In de tweede helft kopte hij de openingstreffer binnen. "Het was een goede voorzet en ik timede hem precies goed."
Wimilio Vink kopte de 0-1 binnen en blikt daar op terug
"Dit is een heel mooie overwinning", zegt de andere doelpuntenmaker Tavares. Hij tekende op prachtige wijze voor de 0-2. "Ik kreeg de bal goed mee. Ik zag waar de keeper stond en toen besloot ik hem er overheen te stiften."
Ik denk dat we in een goede flow zitten
Everton Pires Tavares
Het werd in de slotfase nog even spannend. Koninklijke HFC kwam twee minuten voor tijd op 1-2 via Roy Castien. Toch maakten ze zich bij Spakenburg niet ongerust. "We hadden echt het gevoel van dit gaan we niet meer weggeven. Iedereen heeft tot de laatste minuut gestreden", aldus Vink.

Drie keer winst op rij

"Ik denk dat we in een goede flow zitten. We voetballen echt goed de laatste wedstrijden", aldus Tavares. "We moeten dit zien vast te houden." Ook Vink vindt dit een goede prestatie. "Ongeslagen en drie keer op rij winst, dat is erg mooi. We maken goede stappen als ploeg."
Spakenburg staat na zes duels met twaalf punten op de derde plek in de tweede divisie. AFC heeft één wedstrijd minder gespeeld en één punt meer.
Invaller Everton Pires Tavares was blij met zijn aandeel in de zege

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.