Amateurclubs vrezen nieuwe competitiestop: 'Met een korte stop schiet je niets op'

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - De amateurclubs uit de regio vrezen een nieuwe competitiestop. Het aantal coronabesmettingen blijft oplopen en veel amateurwedstrijden worden al afgelast. "Je kunt het voetbal wel twee of drie weken stopzetten, maar daar schiet je niets mee op", zegt assistent-trainer Dennis van Meegdenburg van GVVV.
"Wat mij betreft, dan vind ik dit soort wedstrijden met publiek gespeeld moeten worden", aldus Van Meegdenburg, die dit weekend de zieke Jochem Twisker verving op de bank. "Maar wanneer ga je die wedstrijden weer inhalen? Als de gezondheid niet meewerkt, dan zal de stekker er vanzelf uitgetrokken worden. Ik kan wel wat roepen, maar in Den Haag bepalen ze wat er gaat gebeuren."
Als er maatregelen komen voor de rest van de maatschappij, dan is het bijna onmogelijk om door te voetballen
Patrick Loenen (trainer Sportlust'46)
Patrick Loenen vindt de discussie over wel of geen publiek niet relevant. "Je hebt zoveel ellende om je heen", zegt de oefenmeester van Sportlust'46. "Als er maatregelen komen voor de rest van de maatschappij, dan is het bijna onmogelijk om door te voetballen. Ik wil het wel, en ik hoop dat we kunnen blijven trainen. Je kan al zo weinig in een week... Een hele week thuis naast je vrouw, daar word je ook niet vrolijk van."

Scheve competities door afgelastingen

"Is het nog te doen? Ze zijn denk ik bang om die competitie stil te leggen, want als we dat doen dan voetballen we op zijn vroegst pas in februari weer. Dit wordt voor februari niet stabiel. Maar ik denk dat de KNVB niet hoeft te beslissen, dat doet de overheid wel...", is Loenen stellig.
De beslissingen die genomen worden, moet je ook accepteren. Ik ben blij dat ik ze niet hoef te nemen
Willem Romp (trainer Eemdijk)
Willem Romp van Eemdijk ziet de competitie niet graag stilgelegd worden. "We zijn gestart, dus ik hoop dat we verder kunnen blijven voetballen nu. Voor de club heeft het een enorme impact dat er geen publiek is", zegt hij.
"Ik was vooraf al bang dat we een scheve competitie krijgen. Je ziet steeds meer wedstrijden afgelast worden. Het is een onzekere tijd, dat geldt voor iedereen. Ik denk dat je in gesprek moet blijven wat verantwoord is. De beslissingen die genomen worden, moet je ook accepteren. Ik ben blij dat ik ze niet hoef te nemen. En als alles afgelast wordt, dan ben ik niet te genieten in het weekend", kan Romp nog lachen.'
Voetbal blijft het leukste wat er is
Everton Pires Tavares (Voetballer Spakenburg)

Spakenburg wil 'goede flow' niet kwijtraken

Bij tweede divisionist-Spakenburg lijken ze ook niet op een competitiestop te wachten. De Blauwen wonnen de laatste drie duels en verloren dit seizoen nog geen enkel duel. "Voor ons zou het heel vervelend zijn. We zitten in een goede fase en maken iedere week stappen. We hebben er geen invloed op helaas", zegt Wimilio Vink, middenvelder bij Spakenburg.
Zijn teamgenoot Everton Pires Tavares is het met hem eens. "Ja inderdaad, vooral omdat we in een goede flow zitten. Ik hoop niet dat het wordt afgelast voor een lange tijd, dat zou heel zuur zijn. Voetbal blijft het leukste wat er is", besluit de middenvelder.
Volgens lokaal mediaplatform De Bunschoter is de kans groot dat de Spakenburgse derby volgende week afgelast gaat worden. Burgemeester Melis van de Groep zou bij de KNVB hebben aangegeven dat te willen, "gezien de huidige omstandigheden''.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.