Burgemeester pleit voor uitstel IJsselmeervogels - Spakenburg

De burgemeester van Bunschoten-Spakenburg hier als toeschouwer bij een eerdere editie van de Spakenburgse derby
De burgemeester van Bunschoten-Spakenburg hier als toeschouwer bij een eerdere editie van de Spakenburgse derby © Theo Hartog
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg die voor 24 oktober op het programma staat, staat op losse schroeven, meldt De Bunschoter. Burgemeester Melis van de Groep van Bunschoten-Spakenburg acht het gezien 'de huidige omstandigheden rondom het coronavirus' niet verantwoord en roept de KNVB op tot een afgelasting.

Veel bekijks

Normaal trekt de amateurderby veel bekijks en zijn er zo'n 8 duizend toeschouwers aanwezig op het sportpark. Daarnaast is het centrum van het vissersdorp ook een drukbezochte locatie en zijn er na afloop van de wedstrijd normaliter feesten in de sporthallen. Doordat de horeca sinds een aantal weken de deuren om 22.00 uur moet sluiten, is de kans groot dat de belangstellenden zich ergens anders zullen verzamelen.

Uitstellen

Daarom adviseert de burgemeester vanwege de onbeheersbaarheid de KNVB de wedstrijd niet door te laten gaan. "Het gevaar van forse mensenmassa's in het centrum is groot'', aldus Van de Groep. De burgemeester verzoekt de KNVB de derby uit stellen. "Ik zie geen andere mogelijkheid.'' De voetbalbond heeft nog niet gereageerd op de oproep van Van de Groep.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.