Goud voor roeister Inge Janssen op EK: 'Extra gebrand om het hier goed te doen'

© Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT - Inge Janssen heeft met haar ploeg een gouden plak gepakt op het Europees kampioenschap roeien. De roeister van de Utrechtse studentenvereniging ORCA deed mee in de dubbel vier en zegevierde daar met Olivia van Rooijen, Nicole Beukers en Laila Youssifou.
Ik baal nog steeds van het niet doorgaan van de Olympische Spelen
Inge Janssen

Roeien in een 'nieuwe werkelijkheid'

Een paar uur na de overwinning sprak Janssen - zonder medaille om haar nek ("Die heb ik even afgedaan") - met RTV Utrecht. Het EK was vanwege het coronavirus verschoven van voor- naar het najaar. Voor Janssen was het een pleister op de wond, want de Olympische Spelen vond vanwege de pandemie niet plaats. "Dat blijft iets waar ik van baal, het is een nieuwe werkelijkheid."
Normaal is de EK niet het belangrijkste toernooi van het jaar, maar daar was in 2020 door de vele afgelastingen anders. "Het was zo'n beetje het enige dat we hadden. Daarom waren we extra gebrand om het hier goed te doen." Voor Janssen en haar collega's breekt opnieuw een onzekere periode aan door de oplaaiing van het coronavirus. "Niks is op dit moment zeker. Het is heel gek om zo weinig te racen en amper wedstrijdritme te hebben."
Inge Janssen over haar gouden medaille op het EK

Succesvolste EK ooit

Het was niet de enige medaille voor de Oranje-ploeg op de finaledag van het EK. Kai Hendriks van het Utrechtse Triton pakte een bronzen medaille met de Holland Acht. Het was de achtste medaille van Oranje op dit Europees kampioenschap. Daardoor is Nederland de succesvolste ploeg op een EK aller tijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.