Dijs in quarantaine op vakantiepark: 'Zuur dat we ijs niet op kunnen'

Wesly Dijs op archiefbeeld
Wesly Dijs op archiefbeeld © Orange Pictures
SOEST - Schaatser Wesly Dijs uit Soest zit sinds deze week in quarantaine. Ruim een week kan hij zijn schaatsen niet onder binden en dat is natuurlijk geen ideale voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Wennen om straks weer op schaatsen te staan
Wesly Dijs
Sinds vrijdag zit Dijs met zijn ploeggenoten van Reggeborgh in quarantaine. "We zitten met de hele ploeg in op een vakantiepark in Langweer", aldus de Soester tegen RTV Utrecht. Dat komt doordat zijn ploeggenoot Kjeld Nuis donderdag tijdens het trainingskamp in Duitsland positief werd getest op het coronavirus. "We zijn diezelfde dag vertrokken van Duitsland naar Nederland."
Vanuit een vakantiepark in Langweer spreekt Dijs over zijn quarantaine
Er wordt binnen de ploeg geen enkel risico genomen. "Ik heb een vriendin thuis zitten die ook werk heeft. De kans is er dat wij ook corona hebben en het dan op onze familie overbrengen", aldus Dijs die zaterdag een negatieve uitslag kreeg. Vanwege de variabele incubatietijd wordt hij maandag opnieuw getest. "Als die weer negatief is mogen we misschien uit quarantaine, maar dat is nog niet helemaal zeker."

Voorbereiding op de schop

Dijs en ploeggenoten hebben nu een hele andere voorbereiding dan dat ze normaal gehad zouden hebben. "Het is zuur dat we niet het ijs op kunnen. De hometrainer kunnen we gelukkig nog wel gebruiken", vertelt de Soester. "We schaatsen dik een week niet. Het is toch wel fijn om elke dag op het ijs te staan. Dus dat zal wel even wennen zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.