RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Winnend Kampong maakt het onnodig spannend: 'Maar terechte zege'

1/2
UTRECHT - Kampong leek zondag in de hoofdklasse tegen HGC op weg naar een makkelijke overwinning. De Utrechters lieten de bezoekers echter terugkomen van een 4-0 voorsprong tot 4-3. Uiteindelijk trok de ploeg van trainer Roelant Oltmans de 5-4 winst over de streep.

We lieten in de tweede helft de kaas van ons brood eten"
Roelant Oltmans

Ranglijst
Kampong staat na zeven gespeelde wedstrijden met 19 punten tweede in de Hoofdklasse. Koploper Bloemendaal heeft twee punten meer.

Vliegend uit de startblokken

Kampong ging in de stromende regen op eigen veld goed van start. In het eerste kwartier had het al de 2-0 voorsprong te pakken via Martijn Havenga en de veelbesproken Jip Janssen. In het tweede kwart maakte diezelfde Janssen er ook 3-0 van.

De Utrechters bleven de druk op voeren op eigen veld. Dat resulteerde in de 38e minuut voor de 4-0 van de Utrechters. Ditmaal was het Terrance Pieters die voor het doelpunt tekende. "We speelden de eerste helft uitstekend", zegt Roelant Oltmans tegen RTV Utrecht.

Spanning helemaal terug
Zes minuten na de vierde Utrechtse treffer deden de bezoekers uit Wassenaar toch wat terug. Steijn van Heijningen zette de 4-1 op het scorebord. Die treffer gaf de bezoekers vleugels of zorgde juist bij de thuisploeg bij onzekerheid. Via Karst Timmer en Seve van Ass werd de score teruggebracht tot 4-3.

In de spannende slotfase zorgde Derck de Vilder er uiteindelijk na een knappe solo van Bj÷rn Kellerman voor dat de Utrechters er met de winst vandoor gingen: 5-3. Vlak voor het eindsignaal maakte HGC nog wel de 5-4, maar dat was te laat om ook nog de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

Richting topper tegen Bloemendaal
Roelant Oltmans: 'Dit mag niet gebeuren maar levert wel motivatie op richting topper tegen Bloemendaal'


"We lieten in de tweede helft de kaas van ons brood eten", aldus de oefenmeester van de Utrechters. "Dat is nog wel een puntje wat ons te vaak overkomt. Maar goed het was een verdiende overwinning. We moeten het hier natuurlijk wel met elkaar over gaan hebben."

Volgende week wacht voor Kampong de topper tegen koploper Bloemendaal. "Ik hoef de jongens voor die wedstrijd niet meer op scherp te zetten. Als we tegen hen spelen zoals in het derde en vierde kwart dan wordt het lastig. Maar spelen we zoals in het eerste en tweede kwart dan wordt het een topwedstrijd."
Scoreverloop:
11' Martijn Havenga (1-0)
14' Jip Janssen (2-0)
27' Jip Janssen (3-0)
38' Terrance Pieters (4-0)
42' Steijn van Heijningen (4-1)
52' Karst Timmer (4-2)
56' Seve van Ass (4-3)
69' Bj÷rn Kellerman (5-3)
70' Steijn van Heijningen (5-4)


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -