Promotieklasse: Voordaan onderstreept goede seizoensstart met knappe zege

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De hockeyers van Voordaan hebben de goede seizoensstart in de promotieklasse nog maar eens onderstreept door knap te winnen op bezoek bij HDM: 1-3. Het Bilthovense SCHC won ook; 0-2 op bezoek bij Cartouche. Schaerweijde volgde het goede voorbeeld van zijn regiogenoten. De ploeg uit Zeist versloeg Victoria met 1-3.

Regioploegen domineren promotieklasse

De ploegen uit de provincie Utrecht maken de dienst uit in de promotieklasse. SCHC is koploper met vijftien punten uit zes duels. Schaerweijde heeft evenveel punten en is de nummer twee. Voordaan heeft een wedstrijd minder gespeeld, maar staat knap vierde met twaalf punten.

Voordaan neemt drie punten mee uit Den Haag

Voordaan kwam een achterstand te boven. Gijs van de Wallen bracht het Haagse HDM na een kwartier hockeyen op voorsprong, maar daarna stelde Voordaan aan de hand van Adriaan Stolk orde op zaken. De routinier scoorde twee keer uit een strafcorner: 1-2. Via Thur Stadelmaier kreeg Voordaan vervolgens wat lucht, omdat hij de marge vergrootte naar twee. Vlak voor tijd leek HDM het nog spannend te maken, toen Boris Burkhardt de aansluitingstreffer maakte. Daar bleef het bij en dus won Voordaan: 2-3.
15' Gijs van de Wallen (1-0)
34' Adriaan Stolk (1-1)
43' Adriaan Stolk (1-2)
61' Thur Stadelmaier (1-3)
69' Boris Burkhardt (2-3)

Volwassen zege voor SCHC

SCHC pakte net als Voordaan ook drie punten. De Bilthovenaren gingen op bezoek bij Cartouche en wonnen dankzij doelpunten van Thijn Knetemann en Max Sweering: 0-2.
4' Thijn Knetemann (0-1)
22' Max Sweering (0-2)

Schaerweijde volgt het goede voorbeeld

Tot slot kwam Schaerweijde nog in actie. De ploeg uit Zeist nam het op tegen het lager geklasseerde Victoria en deed wat het doen moest door het 1-3 te winnen. Dat was te danken aan Daan Ros, Muhammad Rizwan en Jelle Westendorp, die scoorden namens Schaerweijde.
14' Daan Ros (0-1)
31' Olivier Dijkman (1-1)
57' Muhammad Rizwan (1-2)
67' Jelle Westendorp (1-3)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.