Hockeyer Janssen reageert na alle commotie: 'Dit gaat je niet in de koude kleren zitten'

© Orange Pictures
UTRECHT - Jip Janssen van Kampong is aangeslagen door alle commotie rond zijn persoon. De topscorer van de Utrechtse club vond het dan ook lastig om zich optimaal voor te bereiden van het duel van deze zondag tegen HGC. Toch liet hij zich zien door twee keer te scoren.
Je moet het gescheiden houden maar je bent ook een mens
Jip Janssen
Janssen was de speler die tijdens het duel met Tilburg eind september een positieve coronatest ontving en daarmee de hockeywereld voor even op zijn kop zette. Zaterdag kwam Kampong met een verklaring en maakte daarmee een statement dat Janssen niet fout is geweest. "Dit waren hele hectische weken. Het doet mij onwijs veel om zoveel negatieve dingen te lezen over mijzelf", vertelt Janssen tegen RTV Utrecht.

Gewoon weer op het veld

Er waren vooral online veel negatieve reacties richting Janssen. Men ging er in eerste instantie vanuit dat Janssen willens en wetens was gaan spelen. "Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Dat doet ook wat met je lichaam. Ik vond het daarom ook zwaar vandaag."
Kampong won zondag overigens met 5-4 van HGC. Janssen liet zijn stick spreken en kwam twee keer tot scoren. "Het was lastig. Je moeten even alles aan de kant zetten. Natuurlijk moet je het gescheiden houden maar je bent ook een mens", aldus de aangeslagen hockeyer.
Dit weekend heeft de tuchtcommissie gesproken met alle betrokkenen. Kampong en/of Janssen kan mogelijk een straf krijgen. Dit wordt binnen twee weken duidelijk.
Jip Janssen: 'Deze affaire heeft me diep geraakt'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.