Promovendus Kampong verrast vriend en vijand: 'Wij willen bovenin meedoen'

© RTV Utrecht
UTRECHT - "Alleen minister Grapperhaus kan ons nog van het kampioenschap afhouden", klonk het zelfverzekerd uit de mond van Kampong-voetballer Daan van der Ster. De promovendus won zondag met 3-2 van FC Uitgeest ("Onze slechtste wedstrijd tot nu toe") en is nog altijd ongeslagen in de 1e klasse A.
Het gaat ons niet om geld. We zijn een groot vriendenteam
Daan van der Ster
De Utrechters schoten vliegend uit de startblokken, want Leon Lenders kopte al na één minuut raak. Lang konden Van der Ster en zijn medespelers daar niet van genieten, want via Rens Brouwer werd geen strobreed in de weggelegd, waardoor FC Uitgeest makkelijk gelijk kon maken.
Daan van der Ster (Kampong): 'We wisten voor het seizoen al dat we niet in de problemen zouden komen'
Via een omhaal van Daan van Hees (2-1) en opnieuw Lenders (3-1) kwam Kampong comfortabel op voorsprong. Een kwartier voor tijd werd het opnieuw spannend, toen FC Uitgeest de aansluitingstreffer maakte. Na lang billenknijpen kon er gejuicht worden aan de Laan van Maarschalkerweerd: 3-2.
1' Leon Lenders (1-0)
5' Rens Brouwer (1-1)
35' Daan van Hees (2-1)
56' Leon Lenders (3-1)
76' (3-2)

Maximale score

Daarmee pakte Kampong de maximale score uit vier wedstrijden: 12 punten. Echt verrast is Van der Ster niet over de koppositie. "Kampioenschap, daar gaan we voor", klonk het vol bravoure. "We hebben een goede ploeg, ook Victor (Verpalen, red.) komt nog terug. Daarnaast hebben we wat jonge gasten die echt goed zijn en wat jongens die er zijn bijgekomen afgelopen zomer."
Kampong verraste onder meer met het aantrekken van Martin van Eck (GVVV) en Collin Broers (Hercules), maar voor het geld zijn ze niet gekomen, zo verzekert Van der Ster ons. "Het gaat ons niet om geld. We zijn één groot vriendenteam."
Verslaggever Robert Claus sprak ook nog met trainer Mark Verkuyl (Kampong)

Volgende beproeving

Komende week neemt Kampong het op tegen SDZ. De afgelopen jaren was dat een angstgegner van de Utrechters en als de Utrechters dat duel winnen, verwacht Van der Ster dat zijn ploeg echt bovenin kan gaan meedoen. "Als we die wedstrijd goed doorkomen, moet men echt rekening met ons gaan houden."
Dat kan alleen als er na dinsdag geen streep gaat door alle amateursport. Dan volgt namelijk een nieuwe persconferentie omtrent de coronamaatregelen. "Alleen ministers Grapperhaus en De Jonge kunnen ons nog van de titel afhouden", besloot Van der Ster met een knipoog.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.