Tevreden gezichten in promotieklasse: 'Het is een rare competitie, vol verrassingen'

© Robert Claus
PROVINCIE UTRECHT - Na afloop van alweer de vierde winst dit seizoen in de promotieklasse van Voordaan (2-3 tegen HDM) wilde Adriaan Stolk niet op de zaken vooruitlopen. Ja, zijn ploeg doet het goed, maar nee: veel zegt dat nog niet, aldus de tweemaal scorende routinier. "Iedereen laat punten liggen en elke week gebeurt er wel iets geks. De overwinning van vandaag schaar ik daar ook onder."
Ik weet niet of we spelen als een koploper, maar dit geeft wel vertrouwen
Marieke Dijkstra

In de winterstop de doelen bijstellen

Want verrassend was het zeker: de overwinning van het Voordaan van Stolk op het Haagse HDM, dat voor dit seizoen toch hoger werd ingeschat dan de ploeg uit Groenekan. "Maar dat zegt nog niet veel." De ambities zullen dan zeker ook nog niet worden bijgesteld. "Voor hetzelfde geld verliezen we er nu vijf op rij. Pas in de winterstop gaan we kijken hoe de vlag er dan bijhangt."
Adriaan Stolk (Voordaan) scoorde twee keer en sprak met Robert Claus

Gedegen SCHC nog altijd aan kop

Zo spannend als het bij Voordaan was, zo volwassen hockeyde SCHC naar de overwinning tegen Cartouche (0-2). Mede dankzij een treffer van Max Sweering, hij nam de tweede goal voor zijn rekening, pakten de Bilthovenaren de zege. SCHC gaf amper wat weg en scoorde zelf dus twee keer. "Verdedigend staan we ijzersterk, we geven weinig weg. Dat doen we echt als team en als we er dan uitkomen met een counter, zijn we levensgevaarlijk", aldus Sweering.
Max Sweering (SCHC): 'Via de counter zijn we levensgevaarlijk'
Marieke Dijkstra, coach van SCHC, sloot zich aan bij de woorden van de doelpuntenmaker van haar ploeg. "Ik ben tevreden over de uitvoering van ons wedstrijdplan", vertelde Dijkstra in gesprek met RTV Utrecht. Door de vroege voorsprong zat SCHC al vroeg op rozen. "Dat helpt enorm en we kunnen onszelf wel verwijten dat we daarna niet vaker scoren dan twee keer."

Contouren van een kampioensploeg

SCHC is de trotse koploper van de promotieklasse. Ziet Dijkstra al de contouren van een kampioensploeg? "Ik weet niet of we spelen als een koploper, maar dit geeft hoe dan ook vertrouwen. Vandaag spelen we het gecontroleerd uit, eigenlijk voor het eerst dit seizoen."
Een tevreden Marieke Dijkstra (SCHC) in gesprek met Menno Schilder

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.