RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Coronel en Catsburg slaan toe in WTCC

AMERSFOORT/EEMNES - Dubbel succes voor onze coureurs in het World Touring Car Championships WTCC. Nicky Catsburg uit Amersfoort won zondag de derde race op de Slovakia Ring. Het was zijn eerste zege dit seizoen voor het fabrieksteam van Hyundai. Een dag eerder sloeg Eemnesser Tom Coronel al toe in de tweede race. Ook voor hem was het de eerste triomf dit jaar namens Honda Comtoyou Racing.

Catsburg haalde zijn gram nadat hij bij de vorige race op de Nürburgring verstek moest laten gaan. Dat had allemaal te maken met een politiek steekspel tussen zijn werkgever en de organisatie van het WTCC. Catsburg is in vorm deze maand, want hij schreef de afgelopen weken ook al de 24 uur van de Nürburgring op zijn naam en won de 8 uur van Indianapolis, twee belangrijke endurance-wedstrijden.

Coronel pakte mede door zijn overwinning dit weekend - waarbij hij op eigen kracht naar de koppositie reed en deze niet meer afstond - veel belangrijke punten voor het kampioenschap. Hij staat halverwege het wereldkampioenschap op de tweede plaats.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -