Rutte bevestigt: alleen profvoetbal gaat door, andere teamsport boven 18 jaar stilgelegd

FC Utrecht mag wel doorgaan
FC Utrecht mag wel doorgaan © fcutrecht.nl
PROVINCIE UTRECHT - Wat al gedacht werd, is bevestigd: de amateursport wordt voor onbepaalde periode stilgelegd. Dat heeft premier Rutte gezegd op de persconferentie over corona. "Feitelijk gaan we naar een gedeeltelijke lockdown, we moeten de sociale contacten en het aantal reisbewegingen drastisch gaan beperken", zei Rutte.
Publiek blijft verboden en sportkantines blijven gesloten. Kinderen tot 18 kunnen in teamverband blijven sporten maar de competities worden stilgelegd om het aantal reisbewegingen te beperken. Voor volwassenen geldt een beperkte groepsgrootte van vier. Trainingen van teamsporten komen dus eveneens stil te liggen. Ruttte maakte daarbij alleen een uitzondering voor het betaald voetbal.
Dat betekent dat in onze provincie alleen de competitie voor FC Utrecht en Jong FC Utrecht doorgaat. Het amateurvoetbal en de andere sportcompetities worden stilgelegd.
"Het gaat om de vraag aan welke knoppen we tegelijkertijd moeten draaien om dit te bereiken", stelde Rutte, die aangaf dat de maatregelen op 14 oktober om 22.00 uur ingaan. "In je eigen bubbel ontstaat geen besmetting. Die ontstaat wanneer je met anderen omgaat."
De maatregelen gelden voor minimaal vier weken, vertelde vice-premier Hugo de Jonge.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.