Eerste wedstrijd El Hamdaoui voor DHSC voorlopig ook de laatste

© RTV Utrecht René van den Berg
UTRECHT/ZEIST - Mounir el Hamdaoui heeft dinsdagavond zijn officiële debuut gemaakt voor DHSC. Wanneer de 15-voudig Marokkaans international weer in actie kan komen voor de Utrechtse hoofdklasser is echter zeer de vraag. Een uur voor de aftrap werd bekend dat de competities om de corona-uitbraak tot stilstand te brengen voor minimaal een maand zijn stilgelegd.
El Hamdaoui, die als prof voor onder meer Willem II, AZ, Ajax, Derby County en Fiorentina speelde, beleefde een sensationeel debuut in de ploeg van trainer Gert Kruys. Het duel in de districtsbeker tegen Jonathan uit Zeist, dat drie klassen lager speelt dan DHSC, eindigde, mede dankzij een treffer van El Hamdaoui, in 5-5. De 5-5 van Jonathan viel in de blessuretijd uit een strafschop.
Strafschoppen waren ook nodig omdat het na 90 minuten gelijk stond. Underdog won Jonathan die reeks, na een misser van onder meer El Hamdaoui. De oud-prof wilde daarom na afloop niet met de pers praten.

Kruys en Zomer

De beide trainers, Gert Kruys en Rob Zomer, wilden dat wel. "Dit is zeker een bekerstunt", stelde Jonathan-coach Zomer. "Als je tegen één van de amateurteams van Utrecht, en ook zeker niet hun tweede elftal, zo'n resultaat haalt, is dat zeker een stunt. Dit is geweldig voor ons."
DHSC - Jonathan was één van de laatste wedstrijden die gespeeld mochten worden. "Maar hier kunnen we wel even op teren, ondanks dat we niet mogen trainen en voetballen", aldus Zomer.
Gert Kruys: "Dit is blamerend voor ons"
DHSC verspeelde een 4-2 en een 5-3 voorsprong, en beëindigde de wedstrijd met tien man, na twee keer geel voor Roy Turksma. "Ik ben er ziek van dat we moeten stoppen, maar ik ben er nog zieker van dat we uitgeschakeld zijn", zei Gert Kruys.
Gert Kruys: "Dit is blamerend voor ons"
"Het is blamerend voor ons. We krijgen veel te makkelijk goals tegen en we eindigen met tien man. En dan incasseren we de 5-5 in de extra tijd. Volgens mij was het al lang afgelopen, maar de scheidsrechter vond het ook een leuke wedstrijd denk ik."
10" Knopper 0-1
15" Najah 1-1
21" Van 't Land 2-1
30" Prent 2-2
42" Najah 3-2

49" El Hamdaoui 4-2
55" Knopper 4-3
79" Noslin 5-3
89" Van Esseveld 5-4
90" Hemn Ali 5-5 (penalty)

Bijzonderheid: Roy Rurksma (DHSC) 2x geel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.