Utrecht begint toch zaterdag aan play-offs

ZEIST - De play-offs voor deelname aan de Europa League beginnen toch zaterdag in plaats van donderdag. Dat heeft de KNVB maandag na overleg met FC Groningen, Feyenoord, NAC Breda en FC Utrecht, de vier deelnemers, besloten.
De voetbalbond besloot zondag de eerste wedstrijden in de play-offs van de Europa League twee dagen naar voren te halen, van zaterdag naar aanstaande donderdag. De KNVB besloot hiertoe omdat de datum van woensdag 3 juni voor een eventuele beslissende derde wedstrijd in de laatste ronde van de play-offs niet haalbaar is. Sommige spelers zijn wegens interlandverplichtingen vanaf begin juni niet meer beschikbaar voor hun club.
Tegen het plan van de bond bestond echter veel weerstand, zo bleek maandag. Clubs noemden het onder meer ondoenlijk qua veiligheid en kaartverkoop op zo'n korte termijn een wedstrijd te organiseren. Wel is bepaald dat een eventuele beslissingswedstrijd in de tweede ronde van de play-offs voor de Europa League verplaatst kan worden van woensdag 3 naar dinsdag 2 juni. Dit gebeurt echter alleen als de twee betreffende clubs daarover overeenstemming bereiken.
De clubs zijn nog in overleg over de wedstrijdorganisatie. In dit overleg wordt ook de mogelijkheid onderzocht om, indien er in de eerste ronde geen beslissingswedstrijden gespeeld worden, het schema naar voren te halen en de tweede ronde al op 24 mei te laten beginnen. De play-offs zouden dan uiterlijk op 31 mei zijn
afgerond.
Het speelschema van de KNVB voor de play-offs voor de Europa League ziet er nu als volgt uit:
16 mei: FC Utrecht-FC Groningen, NAC Breda-Feyenoord.
21 mei: FC Groningen-FC Utrecht, Feyenoord-NAC Breda.
Eventueel 24 mei beslissingsronde: FC Groningen-FC Utrecht, Feyenoord-NAC (hoogst geëindigde teams spelen thuis).
De tweede ronde ziet er als volgt uit:
28 mei: FC Utrecht-Feyenoord/NAC of Feyenoord/NAC-FC Groningen.
31 mei: Feyenoord/NAC-FC Utrecht of FC Groningen-Feyenoord/NAC.
Eventueel 3 juni beslissingronde: Feyenoord/NAC-FC Utrecht of
FC Groningen-Feyenoord/NAC (hoogst geëindigde teams spelen thuis).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.