Instellingen

Du Chatinier verbolgen over gelijkspel

UTRECHT - Ton du Chatinier kon zaterdag maar moeilijk leven met het gelijke spel tegen FC Groningen (3-3) in de play-offs.
"Pieter Vink doet ons tekort'', zei de trainer van FC Utrecht over de laatste gelijkmaker van Groningen. Vink gaf een strafschop na een overtreding van Tim Cornelisse. "Het was duwen en shirtje trekken in het strafschopgebied, zoals wel vaker gebeurt", aldus Du Chatinier. "Dat was in mijn ogen geen strafschop."
De trainer van FC Utrecht was tevreden over het spel van zijn ploeg. "We hebben goed gespeeld, bij vlagen zelfs zeer goed." Het stadion van Utrecht was met ruim 10.000 toeschouwers slecht gevuld. Du Chatinier wilde de discussie over de play-offs niet oprakelen. "Ik heb al genoeg over de arbitrage gezegd."
Alle Groningse doelpunten kwamen op naam van Marcus Berg. Voor FC Utrecht scoorden Tim Cornelisse, Leroy George en Morten Skoubo.
Donderdag is de tweede wedstrijd in Groningen, waarbij de winnaar zich plaatst voor de finale van de play-offs tegen NAC Breda of Feyenoord. Bij een nieuw gelijkspel volgt een derde en beslissend duel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.