Paes nog niet hersteld, Mahi geblesseerd: basisplaatsen voor Sylla en Nijhuis

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Moussa Sylla maakt zondag zijn eredivisiedebuut voor FC Utrecht. De jonge Fransman vervangt in de uitwedstrijd tegen FC Groningen Mimoun Mahi, die afgelopen weekend op de training geblesseerd raakte. Thijmen Nijhuis is zondag de doelman, omdat Maarten Paes nog niet is hersteld van corona. Zijn ziekte kwam vorige week aan het licht toen hij bij Jong Oranje getest werd.
"Er wordt veel gepraat over onze brede selectie en dat we teveel spelers zouden hebben, maar zo zie je dat we iedereen nodig hebben", zegt trainer John van den Brom, die ook nog niet kan beschikken van spits Adrián Dalmau. Joris van Overeem zit zondag wel bij de selectie.
John van den Brom: "Zo zie je dat we iedereen nodig hebben"
Bij die selectie zit ook Gyrano Kerk, van wie lange tijd gevreesd werd dat hij zou vertrekken. Van den Brom had er wel vertrouwen in dat hij zou blijven. "Het was natuurlijk wel even spannend omdat een paar Italiaanse clubs interesse hadden. Maar omdat het wat langer duurde voordat ze echt doorpakten, was ik er niet echt bang voor."

Uitzonderingspositie betaald voetbal

Toen het kabinet deze week de nieuwe coronamaatregelen afkondigde, kreeg het betaald voetbal een uitzonderingspositie. Van den Brom erkent dat hij wel even gedacht heeft aan vorig jaar, toen de competitie werd stilgelegd en FC Utrecht de bekerfinale niet kon spelen en Europees voetbal misliep. "Ik zou liegen als dat niet zo zou zijn. Maar de situatie is nu natuurlijk heel anders dan in het begin."
Justin Hoogma: "Nu halen wat we vorig jaar gemist hebben"
Justin Hoogma wil niet meer terugkijken. 'Vorig jaar is het natuurlijk ontzettend zuur hoe het voor ons is gegaan", zegt de verdediger, terug van een uitstapje met Jong Oranje. "We moeten ons focussen op dit seizoen en proberen nu te halen wat we vorig jaar gemist hebben."

FC Groningen uit

Zondag wacht voor FC Utrecht de uitwedstrijd tegen FC Groningen, dat twee weken geleden van Ajax won. "Groningen uit is altijd een lastige tegenstander", zegt Van den Brom daar over. "Normaal gesproken met fanatiek publiek, die zijn er nu niet en dat is voor ons misschien een voordeel. Maar kwalitatief hebben ze een sterke, goede selectie. Tegen Ajax hebben ze verdiend gewonnen, dus ze zullen veel vertrouwen hebben."
Bart Ramselaar: "Grongingen is verdedigend heel sterk"
"Ik denk dat iedereen van ons die wedstrijd tegen Ajax geanalyseerd heeft", zegt Bart Ramselaar over FC Groningen - Ajax. "Het is verdedigend een hele sterke ploeg. Die mogen we zeker niet onderschatten."
FC Groningen - FC Utrecht (en voor 1970 GVAV - DOS) werd in competitie, play-offs en KNVB beker al 118 keer gespeeld. FC Groningen won 38 keer, 51 keer won FC Utrecht.
In Groningen is de balans in het voordeel van thuisploeg: 28 zeges, tegen 14 voor FC Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.