RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht nog steeds zonder Dalmau: 'Met hem erbij had Utrecht bovenaan gestaan'

1/5
UTRECHT - Doelpunten maken. Daar mankeerde het aan in de laatste competitiewedstrijd van FC Utrecht. Een karrenvracht aan kansen leverde tegen Heerenveen slechts één treffer op. En een 1-1 gelijkspel. Dat moet anders, zondag tegen FC Groningen.

Als het gaat om gebrek aan scorend vermogen, gaat het bij FC Utrecht steeds over Adrián Dalmau. Sinds de Spanjaard in de zomer van 2019 overkwam van Heracles, is hij vrijwel constant geblesseerd geweest. Ook zondag ontbreekt hij weer bij de wedstrijdselectie. De eveneens geblesseerde Mimoun Mahi wordt daarom vervangen door de jonge Fransman Moussa Sylla.

De afwezigheid van Dalmau is volgens Gert Kruys zeer kostbaar. "Ik wil niet overdrijven, maar als Dalmau erbij was geweest had FC Utrecht bovenaan gestaan." De de voormalige middenvelder snakt ook naar de terugkeer van Willem Janssen. "Er wordt minder uit corners gescoord dan andere jaren omdat Willem niet bij is. En hoewel Tommy St. Jago het goed doet mist FC Utrecht Janssen wel achterin."

Een beetje mazzel
Bij sommige volgers ontstaat inmiddels de vrees dat de continu geblesseerde Dalmau Dessers en Tannane achterna gaat: ze waren of zijn goed bij andere clubs, maar bij FC Utrecht kwamen ze nooit uit de verf. Dat komt mede door het kritische publiek in de Galgenwaard, denkt Kruys. "Dessers kenden we niet terug toen we hem bij Heracles zagen. En Tannane speelt bij Vitesse vrijuit, want ook als het wel mag zit daar geen publiek."

Gert Kruys: "Met Dalmau in de spits hadden we bovenaan gestaan"


Joost Broerse, oud speler van FC Groningen en FC Utrecht en tegenwoordig commercieel directeur bij FC Utrecht, ziet dat anders. "Je moet ook wel een beetje mazzel hebben. Cerny maakt er nu meteen twee voor FC Twente, en nu is hij los. Bij ons kreeg hij in zijn eerste wedstrijden ook kansen en die miste hij. Als hij ze wel had gemaakt, had hij in Utrecht ook een held kunnen worden."

Maar Broerse maakt zich geen zorgen. "Je gaat je pas zorgen maken als geen kansen meer creëert, en daar schortte het tegen Heerenveen niet aan." En Kruys vult aan: "Als Dalmau er bij is en het staat eenmaal, wordt het een heel mooi seizoen."

Robben
Bij FC Groningen ontbreekt nog altijd de geblesseerde Arjen Robben. In de tijd dat Joost Broerse bij de club speelde, brak de jonge Robben door in Groningen. "Hij was 17 toen hij zijn debuut maakte. Ik had de eer achter hem te staan als linkermiddenvelder. Ik moest de bal bij hem inleveren en hij deed er iets mee. En als het fout ging moesten Broerse en de anderen de bal weer veroveren en aan hem geven."

Joost Broerse: "Inleveren bij Robben en dan deed hij iets mee"


De twee clubs zijn vergelijkbaar, vindt Broerse. "Je hebt overal druk en supporters en fans. In Utrecht ligt de lat wel hoger, en het dat moet ook nog met mee goed voetbal en strijd gebeuren. Maar er zit niet veel verschil tussen. Maar FC Utrecht is als club momenteel wel iets verder dan FC Groningen."

De Ode van Korneel: Hou je aan de regels, dan kunnen we snel weer met zijn allen naar het stadion!


De Tap van Ap, met de voorspellingen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -