Jong FC Utrecht thuis onderuit tegen NEC

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft in de eerste divisie opnieuw een thuisnederlaag geleden. NEC was op Zoudenbalch met 4-1 te sterk voor de ploeg van trainer René Hake. De laatste keer dat de Utrechtse beloften op Zoudenbalch niet verloren was op 24 februari, toen Volendam met 2-1 werd geklopt. Nadien volgden vier verliesbeurten op rij.
Het zou zo maar op een thuissyndroom kunnen duiden. "Dat lijkt het wel", zegt captain Jeredy Hilterman. "Vorig jaar waren we onverslaanbaar thuis. Nu hebben we het lastig. Maar ik hoop dat we in de loop van het seizoen wel een paar wedstrijden thuis gaan winnen."
Jeredy Hilterman: 'We hebben het nu thuis lastig'
Jong FC Utrecht kwam nog wel op voorsprong, al was de openingstreffer van Hicham Acheffay na tien minuten tegen de verhouding in. "We hadden het moeilijk tot de 1-0", zei René Hake na afloop. " NEC zette ons goed onder druk, wij deden niet wat we afgesproken hadden."

Irritatie over snelle gelijkmaker

De Nijmeegse gelijkmaker viel vier minuten later, tot boosheid van Hilterman. "Daar zit wel irritatie, we krijgen te vaak vlak nadat we gescoord hebben een doelpunt tegen." Trainer René Hake reageerde lakoniek. "Het was niet supersnel, we hebben ze wel sneller tegen gehad. Maar het is wel doodzonde dat je op die manier een gelijkmaker incasseert."
Rond de 20e minuut kreeg Jong FC Utrecht de kans om op 2-1 te komen. Mallahi zette voor, Hilterman kon er net niet bij maar Djevencio van der Kust schoot net voorlangs. Twaalf minuten daarna sloeg het noodlot toe. Sylian Mokono pakte binnen drie minuten twee keer geel en kon inrukken. "Bij die eerste stond ik er vlak achter en ik zag dat hij hem niet raakte", zegt Jeredy Hilterman. "En die tweede, die kon hij geven."
We hadden bij rust voor moeten staan
René Hake
Desondanks kreeg de thuisploeg in het restant van de eerste helft en in de openingsfase van de tweede helft nog een paar goeie kansen. "We hadden bij rust voor moeten staan", vond Hake. Maar het bleef 1-1.

Tweede helft

Dat het tussen de 52e en 66e minuut ook 1-1 bleef mocht een wonder heten. NEC drukte Jong FC Utrecht achteruit en kreeg via Janga en Okita vier grote kansen. De vijfde was wel raak, in minuut 66 kopte Bart van Rooij de 1-2 binnen.
René Hake: 'We gingen van positie wisselen op een moment dat ik me afvroeg waarom dat gebeurde'
"We gingen van positie wisselen op een moment dat ik me afvroeg waarom ga je van positie wisselen", analyseerde Hake de in zijn ogen onnodige tegentreffer. En dan kan nota bene de rechtsback van NEC een bal vrij inkoppen."
Nadat Okita opnieuw een kans had gemist was Hilterman namens Jong FC Utrecht uit een moelijke hoek dicht bij de gelijkmaker. "Het was geen voorzet, ik probeerde het echt zelf. Helaas ging hij net voorlangs", aldus de topscorer, die in de slotfase zag hoe NEC via Elkarouani en Ondaan de eindstand op 1-4 bepaalde.
Jong FC Utrecht staat nu 18e in de eerste divisie, met 6 punten uit zeven duels.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.