RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tim Pieters, van de A1 van Hercules naar de eerste divisie: 'De overgang is groot'

1/3
UTRECHT - Het kan snel gaan in het voetbal. De 19-jarige Tim Pieters speelde vorig jaar om deze tijd nog in de A1 van Hercules. Na de winterstop haalde toenmalig trainer Jochem Twisker hem bij de A-selectie. Vrijdag speelde de aanvaller 90 minuten mee in de verloren wedstrijd van Jong FC Utrecht tegen NEC, in de eerste divisie. "Het kan hard gaan. Het is lekker om nu minuten te maken bij Jong. En het gaat best aardig", vindt Pieters.

Dat vindt René Hake ook. "Hij brengt veel energie, hij is doelgericht en hij is vaak betrokken bij gevaarlijke situaties", stelt de trainer van de Utrechtse beloften.

Tim Pieters: "Het kan hard gaan"


Terugkeer
Pieters speelde al eerder bij FC Utrecht, in de onder 14 en de onder 15. Toch had hij er, toen hij vorig jaar nog in de A1 van Hercules speelde, geen rekening mee gehouden dat hij terug zou keren op Zoudenbalch. "Pas toen ik de overstap maakte naar het eerste kreeg te horen dat er weer wat interesse was. Een jaar geleden had ik dat niet gedacht."

Met name fysiek is het een groot verschil"
Tim Pieters

Pieters stapte dus over van de A1 van Hercules naar het eerste, en vervolgens naar de beloften van FC Utrecht. "Die overgang is vrij groot", zegt de aanvaller. "Met name fysiek is het een groot verschil, daar ben ik me nu aan aan het aanpassen. Het is een stuk sneller allemaal, je moet snel handelen in de kleine ruimte. Daar ben ik mee bezig."

René Hake: "We moeten wel uitkijken voor overbelasting"


"Als je van de amateurs komt heb je normaal gesproken een achterstand", stelt Hake. Pieters haalde een groot deel van de achterstand al in voordat de voorbereiding begon. "Hij heeft al in de eerste coronatijd meegetraind. Hij werd snel fit, dat geeft aan dat hij graag wil. We moeten wel uitkijken voor overbelasting."

Niet elke speler van 18 die in de derde divisie loopt kan zo maar de overstap maken naar de eerste divisie"
René Hake

Voordeel tweede en derde divisie
Met de opkomst van Pieters en bijvoorbeeld ook Milan van Ewijk die via Excelsior Maassluis een basisplaats afdwong bij ADO Den Haag dringt zich de vraag op of de komst van de tweede en derde divisie goed is voor de doorstroming van jonge talenten naar het betaalde voetbal. "Deze jongen had al wel een basis gelegd bij een profacademie", zegt René Hake. "Er was dus al potentie in gezien. En niet elke speler van 18 die in de derde divisie loopt kan zo maar de overstap maken naar de eerste divisie. Tim is er mooi voorbeeld van dat dat wel kan, zeker ook omdat hij uit Utrecht komt"

De aanvaller zelf zat vorig jaar nog op de middelbare school. "Nu heb ik een tussenjaar, en dan kijken we hoe het loopt", zegt de Utrechter, die ten opzichte van zijn oude Hercules-teamgenoten in deze coronatijd nóg een belangrijk voordeel heeft. "Wel lekker dat ik lekker door kan spelen. Vervelend voor die jongens daar, maar ik ben blij dat ik door kan spelen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -