RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Floortje Mackaij mikt op podium in Ronde van Vlaanderen: 'We hebben er zin in'

1/3
WOERDEN - Wielrenster Floortje Mackaij hoopt zondag in de Ronde van Vlaanderen mee te kunnen doen om het podium. De Woerdense is bij haar Team Sunweb een van de vooruitgeschoven rensters. "We zijn geen topfavoriet, maar mikken wel op het podium", aldus Mackaij in het radioprogramma Namen en Rugnummers.

Floortje Mackaij: "Als je koerst, dan vergeet je de corona-situatie heel snel"


De afgelopen weken heeft Mackaij al de nodige resulaten neergezet in BelgiŽ. Ze werd 18e in de Waalse Pijl, 12e in Luik-Bastenaken-Luik en knap derde in de Brabantse Pijl. "Ik houd wel van de klassiekers. Stiekem hoopte ik voor morgen op slecht weer, want regen en wind in Vlaanderen vind ik echt leuk. Maar dat gaat het helaas niet worden", vertelt ze.

Vorm opgebouwd in Giro Rosa
"Augustus was een mindere maand voor mij, maar in de Giro Rosa voor vrouwen werd ik steeds beter. Dat vertaalt zich nu hier in BelgiŽ in dat ik goed in vorm ben", aldus Mackaij die in de Italiaanse ronde 25e werd.

"Ik ben zeker klaar voor morgen. Vanmorgen heb ik nog anderhalf uur losgefietst en toen ben ik naar ons hotel in Vlaanderen gereden. Deze week was er toevallig een ploeggenootje bij mij in Woerden, Liane Lippert, en we hebben samen getraind."

 Floortje Mackaij in 2019 (op de achtergrond) Floortje Mackaij in 2019 (op de achtergrond) | Foto: Team Sunweb | Cor Vos

In Nederland is de situatie heel erg en ondertussen fietsen wij hier met z'n allen, met 150 meiden en ook nog een mannenpeloton, door een land heen"
Floortje Mackaij

Dat in BelgiŽ 'gewoon' gekoerst kan worden, terwijl in Nederland de sport helemaal plat ligt, vindt Mackaij een beetje apart. "Het is heel gek en heel dubbel. In Nederland is de situatie heel erg en ondertussen fietsen wij hier met z'n allen, met 150 meiden en ook nog een mannenpeloton, door een land heen", stelt ze.

"Als je koerst, dan vergeet je de situatie heel snel, dan ben je gefocust en vergeet je corona voor een paar uur. Dat is wel lekker", zegt Mackaij. "Ik dacht dat je er wel over na zou denken, omdat je zweet en snottert. Maar dat vergeet je wel snel."

Prime-time op de Belgische tv
Ten opzichte van eerdere jaren finishen de vrouwen dit jaar de Ronde van Vlaanderen enkele uren na de mannen. Dat leverde vorige week in Gent-Wevelgem een half miljoen kijkers op bij de Belgische tv. "Dat is heel leuk, alleen maar goed voor het vrouwenwielrennen. We starten laat en finishen na de mannen. Dat is vooral leuk omdat iedereen thuis moet blijven. Dan is het alleen maar mooi dat ze ons ook kunnen bewonderen", vertelt een blije Mackaij.

Het parcours van 'De Ronde' verschilt niet zoveel voor de mannen en de vrouwen. "De mannen doen vaker de Oude Kwaremont", legt de Woerdense uit. "De klimmetjes komen wel overeen, alleen zij maken wat meer lussen. De finale is hetzelfde voor ons, met de Kruisberg, de Oude Kwaremont en de Paterberg. Dat maakt het ook heel mooi."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -