RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

GVVV-trainer Jochem Twisker geveld door corona: 'Voorlopig spelers thuis laten trainen'

1/2
VEENENDAAL - GVVV-trainer Jochem Twisker heeft de afgelopen week thuis gezeten met het coronavirus. De oefenmeester miste vorige week de voorlopig laatste competitiewedstrijd van GVVV, maar herstelt goed. Dat gaf hij aan in gesprek met Namen en Rugnummers.

Jochem Twisker: "Met het aantal besmettingen de laatste weken, dan was er geen ontkomen aan deze stop"


"Ook ik ben niet aan het virus ontkomen", erkent Twisker. "Ik zit in het herstel. Op een paar dagen koorts na, ben ik er redelijk mee weggekomen. Ik zit nu aan het einde van het traject, mijn quarantaine zou nu ongeveer aflopen."

Twisker stelde eerder al voor om de competitie stil te leggen, omdat door losse afgelastingen de competities scheef gingen lopen. "Maar het gaat nu verder dan een competitie die scheef loopt", zegt hij. "Met het aantal besmettingen de laatste weken, dan was er geen ontkomen aan deze stop. In het amateurvoetbal is het heel moeilijk te reguleren. Dan is dit het enige logische."

Een bubbel in het amateurvoetbal is onmogelijk
"Ik heb al gezegd om het stil te leggen, om andere redenenen. Met spelers die naast het voetbal ook nog een heel leven hebben, is dat minder gecontroleerd. Je kan spelers niet in een bubbel zetten, dat is onmogelijk. Het blijft gissen, maar ik sluit niet uit dat ik het virus in het voetbalwereldje heb opgelopen", stelt de trainer van de Veenendaalse tweededivisionist.

"Kijk naar AZ, kijk naar Sparta, kijk naar de Giro d'Italia in het wielrennen. Het is niet uit te sluiten", wijst Twisker op recente corona-uitbraken in sportselecties en -wedstrijden.

Mijn persoonlijke gevoel zegt dat het bij vier weken niet zal blijven"
Jochem Twisker

Thuisprogramma voor de spelers
Voorlopig mag GVVV niet trainen. Ja, met viertallen. Maar daar kiest GVVV niet voor. "We hebben er over nagedacht. We gaan de spelers voor nu twee weken thuis een programma geven. Mijn persoonlijke gevoel zegt dat het bij vier weken niet zal blijven. Wij hebben besloten dat we over twee weken de situatie gaan evalueren. Misschien gaan we dan in groepjes trainen."

"Ik denk dat je na de stop opnieuw een voorbereiding moet gaan draaien. Als je ervan uit gaat dat je in het nieuwe jaar weer gaat voetballen, dan zijn er een paar opties om de competitie uit te spelen", denkt Twisker. "Kijkend naar het leven van een amateurvoetballer, dan krijg je misschien een half jaar lang twee wedstrijden in een week. Dan krijg je ook een andere fysieke belasting."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -