Ruben Jille speelde weer badmintontoernooi: 'Het was super apart'

© Orange Pictures
HOUTEN - Badmintonner Ruben Jille speelde vorige week voor het eerst in zeven maanden weer een groot toernooi. In Odense kwam de Houtenaar uit op het Deens Open. In het herendubbelspel en het gemengd dubbelspel werd hij in de achtste finale uitgeschakeld. "Het was super apart", zegt hij in het radioprogramma Namen en Rugnummers.
Ruben Jille over het Deens Open: "Het was eigenlijk een soort EK geworden"
"Het grote ding was dat er een hoop afwezigen waren", legt Jille uit. "Alle Aziatische spelers hadden zich teruggetrokken. Het was eigenlijk een soort EK geworden, maar het gevoel van een toernooi was wel fijn."

Coronasituatie in Denemarken

"De organisatie heeft het heel goed gedaan op het gebied van veiligheid. De zaal was anders ingericht en vooraf was het nodig om te testen. In Denemarken zijn we ook nog twee keer getest", blikt hij terug. "Het was wel mooi om je concullega's weer te treffen."
Wij hebben het grote geluk gehad dat we vanaf mei alweer de zaal in mochten. We hebben maar anderhalve maand niet getraind.
Ruben Jille
In Denemarken is de coronasituatie beter onder controle, zag Jille. "In Nederland zijn we weer in een neerwaartse spiraal, maar daar zijn winkels open, scholen open en was beperkt publiek welkom. Dat was wel met social distancing. In die zin merkte ik dat het in Denemarken iets beter gaat dan in Nederland. Maar ik heb er verder weinig van gemerkt", zegt Jille.

Weinig last van eerste lockdown

De eerste lockdown had Jille weinig last van de maatregelen. "Wij hebben het grote geluk gehad dat we vanaf mei alweer de zaal in mochten. We hebben maar anderhalve maand niet getraind. Voor mij was het mentaal wel soms lastig. Ik wilde wel weer spelen, maar ben ook gaan hardlopen en fietsen. Je ontdekt andere dingen, die je ook fit houden", geeft hij aan.
De badmintonspelers hebben over anderhalve week nog een toernooi in Duitsland op het programma staan. Daar hoopt Jille weer in actie te kunnen komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.