KNBSB hakt knoop door: Geen kampioenen in topcompetities honkbal en softbal

© Jan Kruijdenberg
AMERSFOORT/UTRECHT - De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond heeft besloten dat er dit seizoen in de hoofdklasse(honkbal) en Golden League(softbal) geen kampioenen worden uitgeroepen. Dit besluit is genomen nadat vrijdag naar buiten kwam dat het seizoen niet meer hervat kon worden.

Hoofdklasse honkbal

In de hoofdklasse honkbal was L&D uit Amsterdam hard op weg om de landstitel te veroveren. De bond vond de 2-0 voorsprong tegen Curacao Neptunes in de Holland Series(best of seven) echter niet voldoende om ze als kampioen aan te wijzen. De mannen van Quick uit Amersfoort bereikten de Holland Series niet en eindigden als vijfde in de hoofdklasse.

Golden League Softbal

In de Golden League van het softbal stonden de vrouwen van Roef! en Sparks Haarlem met 34 punten uit 22 wedstrijden samen bovenaan. Volgens de wedstrijdbepalingen van de KNBSB zou er dan een beslissingswedstrijd gespeeld moeten worden om een kampioen te bepalen, maar omdat deze wedstrijd nu niet gespeeld kan worden, heeft het bestuur van de KNBSB besloten om ook in deze klasse geen kampioen uit te roepen.
Quick uit Amersfoort stond in de Golden League vierde en maakte alleen theoretisch nog kans op de landstitel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.