Teleurstelling, trots en dankbaarheid bij softbalsters Quick: 'Waren aan iets bijzonders bezig'

© Jan Kruijdenberg
AMERSFOORT - Aan een memorabel seizoen van de softbalsters van Quick kwam deze week abrupt een einde. De promovendus uit Amersfoort stond vierde in de Golden League, het hoogste niveau van Nederland, en maakte zich op voor een spannend seizoensslot met als inzet de landstitel. Tot de regering dinsdag besloot alle sportcompetities, met uitzondering van het betaald voetbal, stil te leggen.
Het was een heel intensief en bijzonder softbalseizoen
Franka van Dijk

Competitie zonder kampioen

De bond besloot voor dit softbalseizoen geen kampioen van de Golden League aan te wijzen. Speelster Franka van Dijk van de Amersfoorters baalt als een stekker. "We hadden de top 3 nog in het vizier", vertelt Van Dijk in gesprek met RTV Utrecht. "Helemaal in eigen hand hadden we het kampioenschap niet meer, maar er stonden nog wat mooie duels op het programma."
Softbalsters Franka van Dijk (Quick) over het plotselinge slotstuk van dit seizoen
Afgelopen dinsdag was meteen de laatste keer dat Van Dijk en haar teamgenoten voorlopig samen op het veld stonden. "We hebben samen nog voor een laatste keer getraind. Daarna hebben we elkaar niet meer gezien, omdat we ons natuurlijk ook zo goed mogelijk aan de regels willen houden. Er zal zeker nog een gezamenlijke afsluiting komen, als de situatie het toelaat."
© Jan Kruijdenberg
Dat is 'een raar gevoel', aldus Van Dijk, want zij was met Quick bezig aan iets bijzonders, waar de hele ploeg enorm veel energie in heeft gestoken. "Het is een intensief gebeuren, want je bent eigenlijk bijna de hele week met elkaar. Samen sta je op het trainingsveld en speel je wedstrijden, je werkt met elkaar ergens toe. We zaten er zó goed in met zijn allen en presteerden echt boven verwachting."
Franka van Dijk
Toch overheerst niet alleen de teleurstelling bij Van Dijk. "Toen alles in maart kwam stil te leggen waren we best een beetje bang dat we misschien helemaal niet aan het softballen zouden komen dit jaar." Vanaf 1 juli mocht Quick weer het veld op en niet veel later werd de competitie opgestart. "De hele zomer hebben we doorgespeeld, er was geen stop. Daar zijn we, zeker met de kennis van nu, heel dankbaar voor."

Underdog verraste iedereen

Hoe het nu verder gaat, weet niemand, ook Van Dijk niet. Wie van haar teamgenoten ziet ze misschien nooit meer terug? "Dat weet ik niet, er is nu nog veel onduidelijkheid." Zeker is in ieder geval dat Quick allesbehalve een eendagsvlieg is in de Golden League. "Er is jaren gebouwd aan dit team, veel speelsters spelen al jaren samen. In vier jaar zijn we twee keer gepromoveerd en dit seizoen waren we dé verrassing. Daar mogen we trots op zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.