RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

LIVEBLOG: Elia en Robben breken de ban niet in doelpuntloos duel

UTRECHT - FC Utrecht neemt het vanmiddag om 16.45 uur op tegen FC Groningen. Bij de ploeg uit de Domstad maakt doelman Thijmen Nijhuis bij afwezigheid van Maarten Paes (corona) zijn debuut onder de lat. Daarnaast start Moussa Sylla in de punt van de aanval tegen de Noorderlingen, waar Arjen Robben op de bank zit. Het duel wordt zonder toeschouwers gespeeld, maar is zoals altijd LIVE te volgen op Radio M Utrecht op 93.1 FM.

Eindstand
0-0
Scheidsrechter: Jeroen Manschot

90' Scheidsrechter Jeroen Manschot maakt een einde aan het duel: 0-0.

83' Wissel bij FC Utrecht, in een poging meer scorend vermogen het veld in te brengen. Arzani komt erin, Ramselaar gaat naar de kant.

75' Maar ook Groningen heeft een troef, en niet de minste. Arjen Robben betreedt het veld. Lundqvist gaat eraf.

74' Gaat Eljero Elia het dan doen voor FC Utrecht? De vleugelspits krijgt een kwartiertje van Van den Brom. Hij komt in het veld voor Moussa Sylla, die een aardig debuut kende.

72' Weer Ramselaar! En weer geen doelpunt! FC Utrecht vergeet zich te belonen voor het betere spel in de tweede helft.

68' Ai! Opnieuw een kans voor FC Utrecht! Wederom staat Kerk aan de basis van het gevaar. De vleugelspits vindt Ramselaar bij de tweede paal. Het schot van de Amersfoorter is niet goed genoeg, waardoor Padt kan redden.

65' Voormalig FC Utrecht-aanvaller Patrick Joosten naar de kant, net als Strand Larsen. El Hankouri en Da Cruz komen binnen de lijnen. Arjen Robben is nog altijd bezig aan zijn warming-up.

62' Zwabberschot van grote afstand van Kerk zorgt voor problemen bij Padt, die de bal met moeite in tweede instantie alsnog oppakt.

56' GOAL?! Maher bedient Warmerdam, die met een puntgave voorzet Sylla vindt. Sylla rondt op Haller-achtge wijze af, maar Manschot keurt hem af, omdat Warmerdam schijnbaar buitenspel stond.

54' NEE! Eindelijk valt er wat te beleven in Groningen. Kerk haalt de achterlijn, geeft goed voor en vindt het hoofd van Sander van de Streek. De voet van doelman Padt voorkomt een treffer!

46' Geen wissels aan beide kanten, maar Eljero Elia en Giovanni Troupée lopen warm aan de kant van FC Utrecht. De tweede helft is begonnen.


45+2' Onder toeziend oog van Arjen Robben fluit Manschot af, na een teleurstellende eerste helft van beide partijen: 0-0. De statistieken van de eerste helft spreken boekdelen.

45+1' Op slag van rust een momentje van spits Sylla namens Utrecht! De jonge Fransman wordt weggestoken en duikt op voor doelman Padt. Sylla en Padt komen in botsing, maar een strafschop is het niet.

43' Kerk betreedt het veld weer na een blessurebehandeling, maar echt soepel gaat het nog niet.

40' Pittige tackle van middenvelder Matusiwa op Utrecht-aanvaller Kerk. De middenvelder raakt de bal, maar de enkel van Kerk komt in de sandwich en klapt dubbel. Groningen speelt de bal uit.

38' Goede aanval van de thuisploeg komt terecht bij rechtsback Dankerlui. Het schot van de verdediger gaat langs de tweede paal en dus mag doelman Nijhuis een uittrap nemen.

Het is alleen maar traag en wachten op fouten. Jammer."
Gert Kruys

26' Warmerdam stoomt door op de linkerflank! De linksback van FC Utrecht, vorig seizoen nog Groningen-speler, met een kenmerkende rush, maar de grensrechter breekt in. Buitenspel.

17' Kansje voor El Messaoudi namens Groningen. Zijn schot heeft echter geen richting, dus geen gevaar voor het doel van Nijhuis.

14' Grote kans Gustafson! 1-op-1 met doelman Padt trekt de sluitpost aan het langste eind. De grootste kans van de wedstrijd tot nu toe.

12' Oei, oei. Debutant Nijhuis met een spannend moment voor zijn eigen doel. Hij trapt de bal uit, maar schiet tegen Groningen-spits Strand Larsen aan. Het gaat maar net goed.

10' "FC Utrecht moet er meer tempo in gaan gooien", analyseert Gert Kruys op Radio M Utrecht.

3' Patrick Joosten probeert het van een grote afstand. Nijhuis wordt niet op de proef gesteld, want de bal gaat naast.

1' Moussa Sylla heeft de aftrap verricht namens FC Utrecht. FC Groningen - FC Utrecht is in gang gezet!

Warmdraaien
- Bekijk hier de voorbeschouwing op het duel met FC Groningen.
- FC Utrecht is ongeslagen in de eerste 3 Eredivisiepartijen die het dit seizoen speelde: 1 overwinning en 2 gelijke spelen. FC Groningen staat zevende.
- Gyrano Kerk is op dit moment clubtopscorer van FC Utrecht met 2 goals.
- Bij FC Groningen speelt Patrick Joosten in de voorhoede. Hij is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Utrecht.
- Trainer John van den Brom heeft in de Eredivisie nog nooit punten gemorst in duels met teams van Danny Buijs, de oefenmeester van FC Groningen: 3 keer pakte Van den Brom de volle winst.


Opstellingen
FC Utrecht: Nijhuis; Van der Maarel, St. Jago, Hoogma, Warmerdam; Maher, Gustafson, Van de Streek; Kerk, Sylla, Ramselaar

FC Groningen: Padt; Dankerlui, Van Hintum, Dammers, Itakura; Matusiwa, Lundqvist, Strand Larsen; Joosten, El Messaoudi, Van Kaam


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -