Honkballer Van der Meer baalt van stoppen Holland Series: 'Maar begrijp het wel'

© Orange Pictures
VIANEN - Honkballer Stijn van der Meer uit Vianen was met Curacao Neptunes in de race voor het landskampioenschap. Aan de Holland Series kwam echter abrupt een einde door de aangescherpte coronamaatregelen.
Bij 5 graden honkballen is het wachten op blessures
Stijn van der Meer
Deze week besloot het kabinet dat sportcompetities, behalve betaald voetbal, moesten worden stilgelegd. De honkbalploegen Amsterdam en Curacao Neptunes waren bezig aan de Holland Series om te bepalen wie er dit seizoen met de landstitel vandoor ging. "Vlak voor de training dinsdag hoorden we dat het seizoen erop zat", vertelt Van der Meer tegen RTV Utrecht. "We baalden allemaal heel erg."
Van der Meer sprak in Namen en Rugnummers over het besluit van de KNBSB
Van der Meer keek met Neptunes tegen Amsterdam tegen een 2-0 achterstand aan in de best of seven. "Het verleden heeft bewezen dat er nog een hoop had kunnen gebeuren. Voor spelers zijn het ook de leukste wedstrijden", aldus Van der Meer.
Het kon echt nog alle kanten op
Stijn van der Meer
"Vorig jaar stonden we met 3-0 voor en toen is Amsterdam nog met de 4-3 winst ervandoor gegaan. Het kon dus echt nog alle kanten op", spreekt de balende honkballer vanuit Vianen.

Geen kampioenen

De KNBSB besloot zaterdag dat er dit jaar geen kampioen wordt aangewezen in de hoofdklasse. Dus ook als er over twee weken weer gesport mag worden komen de honkballers niet in actie. "Bij honkbal sta je heel vaak stil. Als het dan zo 5 graden is dan is het wachten op blessures", aldus Van der Meer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.