FC Utrecht verzuimt kansen te benutten en neemt punt mee uit Groningen

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft een punt overgehouden aan het treffen met FC Groningen. De ploeg uit de Domstad kreeg een aantal goede kansen, maar verzuimde zichzelf daarvoor te belonen: 0-0.

Debutantenbal

Aan de kant van het elftal van John van den Brom waren er twee debutanten. Doelman Thijmen Nijhuis verdedigde het doel, omdat Maarten Paes tijdens zijn trip met Jong Oranje positief getest werd op corona. Moussa Sylla debuteerde eveneens. De jonge Fransman startte in de punt van de aanval, omdat Mimoun Mahi en Adrían Dalmau niet fit genoeg waren.

Bloedeloze eerste helft

In de eerste helft kregen de televisiekijkers en radioluisteraars een allesbehalve aantrekkelijk duel voorgeschoteld. FC Groningen wilde niet voetballen, terwijl de bezoekers moeite hadden zich door de verdedigende stellingen te voetballen. Het tempo was laag en kansen vielen er nauwelijks te noteren.

Sylla ziet doelpunt afgekeurd worden

Na de pauze kwamen de Domstedelingen beter voor de dag. Het tempo was hoger en er werd aan de hand van Gyrano Kerk meer kansen gecreëerd. Een mooie aanval belandde via Adam Maher bij Django Warmerdam, die zijn oude ploeg pijn leek te doen. Een voorzet van de linksback werd knap binnengeschoten door Sylla. Volgens de arbitrage stond Warmerdam echter buitenspel: geen doelpunt.
Daarna was het nog niet gedaan met de Utrechtse kansen. Met name Amersfoorter Bart Ramselaar kreeg (tot twee keer toe) een goede kans om de zo gewenste treffer voor zijn rekening te nemen, maar hij faalde.

Elia en Robben breken duel niet open

Beide coaches hadden nog een troef achter de hand en besloten die te gebruiken. Van den Brom bracht aanvaller Eljero Elia en niet lang daarna volgde Danny Buijs zijn voorbeeld, toen Arjen Robben binnen de lijnen kwam. De invallers kwamen nauwelijks in het spel voor en na dik anderhalf uur spelen floot Manschot af: 0-0.

Ranglijst

Hoewel FC Utrecht nog ongeslagen is na vier Eredivisieduels, had Van den Brom mogelijk toch een andere competitiestart gewenst. Drie keer werd het gelijk en slechts één keer pakte zijn elftal drie punten. FC Utrecht staat achtste in de eredivisie en neemt het komende zaterdag op tegen FC Twente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.